Een reden om bloemen te kopen hebben de meeste mensen eigenlijk niet nodig. Toch kopen we ze niet zo snel voor onszelf. Best gek eigenlijk, want het is een hele gemakkelijke en relatief goedkope manier om jezelf blij te maken. Dus om je daarin te stimuleren, zetten we vijf redenen op een rij om vaker bloemen voor jezelf te kopen.

Instant geluk

Uit onderzoek van de Amerikaanse Universiteit Rutgers bleek dat de aanwezigheid van bloemen tot gelukkige emoties leidt, gevoelens van algemeen welzijn verhoogt en sociaal gedrag op een positieve manier beïnvloedt. De wetenschappers deden onderzoek naar het verband tussen bloemen en levenstevredenheid, en keken hierbij naar de gedrags- en emotionele reacties van deelnemers na het krijgen van bloemen.

Goed voor je mentale gezondheid

Uit The Emotional Impact of Flowers Study, het meest toonaangevende onderzoek naar de invloed van bloemen op mensen, bleek dat mensen die omringd worden door bloemen zich minder gestresst en meer ontspannen voelen. Het hoofd van het onderzoek licht toe: “Niet alleen maken bloemen mensen vrolijker dan we al dachten, ze hebben ook een sterk positief effect op onze emoties.”

Kleuren beïnvloeden je stemming

Bepaalde kleuren kunnen je stemming en gedrag beïnvloeden. Alleen al het zien van mooie kleurrijke bloemen kan de gemoedstoestanden verbeteren. Zo geven rood, oranje en geel een warm gevoel, en groene kleuren rust vanwege het natuurlijke effect.

Mooiwatbloemendoen.nl

Gezonde beloning

Mensen hebben over het algemeen de neiging zichzelf te belonen voor iets dat ze gedaan hebben. Vaak grijpen ze dan naar iets lekkers, een drankje, of kopen ze iets duurs voor zichzelf. Maar bloemen zijn een veel gezondere en goedkopere optie! En zoals je hierboven leest, maken ze je ook nog eens echt gelukkig.

Gezelligheid

Zet ergens bloemen neer, en ze zorgen meteen voor gezelligheid. Het is maar een kleine verandering, maar fleurt je woning toch direct op! Door hun mooie kleuren en vormen trekken bloemen alle ogen naar zich toe. Helemaal als ze in een opvallende vaas staan die mooi met de bloemen kleurt, is het geheel een echte eyecatcher.

Hebben we je overtuigd om vaker bloemen voor jezelf te kopen? Geniet ervan! Lees ook: Zo gaat een bos bloemen een stuk langer mee