Je hebt het vast wel voorbij zien komen: Fashion Month. De modemaand begint altijd in New York, gaat over in Londen, dan Milaan en eindigt in Parijs. In Parijs kwamen niet alleen modellen in de nieuwste creaties over de catwalk, maar ook anthuriums! Anthurium bloemen pronkten op de catwalk van modemerk Loewe tijdens Paris Fashion Week. Creatief directeur Jonathan Anderson gebruikte het silhouet van de anthurium bloem als inspiratie voor zijn collectie. In dit blog meer over de creaties van Loewe met anthurium bloemen.

Paris Fashion Week met anthurium bloemen

De veelzijdigheid van een anthurium

De anthurium snijbloem is van origine een bijzonder lang houdbare bloem en met haar lange, stevige steel goed te verwerken. En vanwege de verscheidenheid aan bloemvormen, maten en kleuren, een product wat bruikbaar is voor verschillende doeleinden. Hedendaags worden anthurium bloemen niet alleen verwerkt in boeketten en arrangementen, maar dienen de bloemen ook als kunst objecten.

Lees ook: Fashion & anthurium: een populaire bloem voor modeshows en fotoshoots

Beeld: Loewe

Anthurium bloemen op de catwalk

Modemerk Loewe verwerkte de anthurium bloem in het decor en de damescollectie tijdens Paris Fashion Week. De showruimte in Parijs was helemaal wit, met een gigantische anthurium bloem die uit een gat in de grond bloeide. Modellen droegen verschillende maten en vormen van de bloem; anthurium bloemen als topjes, schouderbandjes en op sandalen. “De precisie van de anthurium bloem biedt inspiratie: een product van de natuur dat eruitziet als een object van kunst en design”, vertelt Loewe.

Modemerk Loewe heeft zeker een statement gemaakt door de anthurium mee te nemen in haar designs. Het merk benadrukt onder andere de veelzijdigheid van de bloem, ze zijn overal toepasbaar, zelfs in de fashion industrie. Modejournalisten, stylisten, inkopers, ambassadeurs en content creators waren aanwezig bij de show.

Beeld: Loewe

Neem een kijkje op de website van modemerk Loewe voor meer informatie over de Paris Fashion Week met Anthuriums.