Je hebt graag kamerplanten, maar je bent vreselijk in het verzorgen ervan. Klinkt dat bekend? Wat als we je vertelden dat er een manier is om kamerplanten te hebben die maanden bloeien, met minimale inspanning? Hier zijn vijf redenen waarom anthuriums de perfecte planten voor jou zijn.

5 redenen om anthuriums te kopen

Anthuriums zijn onderhoudsarm

Je hoeft geen professional te zijn om een ​​Anthurium te laten bloeien. Ze hebben maar een kleine hoeveelheid water nodig – slechts 1/3 van een longdrink glas per week – en een lichte plaats (zonder direct zonlicht) om gelukkig te groeien.

Liever te weinig dan te veel water

Als het leven zo druk wordt dat je je net aan kunt herinneren wat je volgende afspraak is, dan is de kans groot dat je je planten vergeet water te geven. Met anthuriums hoef je je daar geen zorgen over te maken. Ze hebben liever te weinig dan te veel water, dus ze overleven gemakkelijk een week zonder water.

Anthuriums passen in elk interieur

Anthuriums hebben het voordeel dat ze er verfijnd en indrukwekkend uitzien, terwijl ze een van de eenvoudigste kamerplanten zijn om in huis te hebben. Door hun dramatische structuur en kleurrijke uiterlijk kunnen ze elke ruimte waar ze zich bevinden naar een hoger niveau tillen.

Lees ook: Anthurium bloeit in 3 totaal verschillende interieurs

Ze gaan lang mee

Anthuriums bloeien gemakkelijk meer dan 3 maanden en kunnen – met de juiste zorg – jarenlang blijven bloeien. In tegenstelling tot veel snijbloemen die na een paar dagen beginnen te verwelken of andere bloeiende planten met een korte bloeicyclus, heb je van anthuriums het hele seizoen plezier.

Anthuriums zijn gemakkelijk te vinden

Je hoeft niet naar een gespecialiseerde tuincentra of bloemenwinkel te gaan om de Anthurium van je dromen te vinden. Deze prachtige planten zijn verkrijgbaar in tal van winkels en boetieks in het hele land. Je kunt ze zelfs krijgen zonder je huis te verlaten, want ze zijn ook online beschikbaar.

Lees ook: De positieve effecten van planten