In het OLVG in Amsterdam-Oost was op maandag 11 september een reusachtig hart te bewonderen met duizenden rode anthuriumbloemen. Met het plantenhart bij de entree wordt aandacht gevraagd voor hart- en vaatziekten bij vrouwen. Vrijwilligers zamelen tegelijkertijd geld in voor de Hartstichting. Iedereen die ter plekke een donatie doet mag als dank gratis de “kamerplant met het rode hart” meenemen.

Een hart voor een hart

Alle anthuriums in het ziekenhuis zijn gratis aangeboden door kwekers uit voornamelijk West- en Oostland, zodat de volledige opbrengst ten goede komt aan de Hartstichting. In een paar uur tijd werd er met deze ‘anthurium collecte-actie’ ruim 2000 euro opgehaald. De verschillen in herkennen van hart- en vaatziekten tussen vrouwen en mannen zijn aanzienlijk. Voor onderzoek moet er veel geld komen om de symptomen sneller te herkennen en daarmee de kans op deze ziekten te verkleinen. De totale opbrengst wordt aan de Hartstichting gedoneerd voor onderzoek naar hart- en vaatziekten.

De vrijwilligers Hartstichting en Stichting Promotie Anthurium tijdens de collecte-actie.

Hartstichting start fondswerving

Op dinsdag 12 september start de Hartstichting een nationale campagne om geld in te zamelen. Deze maand doen diverse ziekenhuizen in het land mee met deze inzamelingsactie. Bij dergelijke acties in voorgaande jaren werd zo’n  € 65.000 gedoneerd. Tot en met eind september verkopen tuincentra, supermarkten en bloemisten ook anthuriums ten behoeve van de Hartstichting.

Cardioloog Jutta Schroeder-Tanka overhandigt de eerste anthurium aan een bezoeker.

Hartcentrum

Het hartcentrum van OLVG is een van de grootste dottercentra van Nederland en het grootste hartcentrum van Amsterdam. De artsen onderzoeken en behandelen patiënten met uiteenlopende hart- en vaataandoeningen. Behandelingen gebeuren met zo min mogelijk belasting voor de patiënt, of het nu gaat om behandeling van chronische hartklachten of acute, levensbedreigende hartproblemen.

 

Van 1 t/m 30 september steun je de Hartstichting met de koop van een anthurium. Van alle verkopen wordt een gedeelte van het aankoopbedrag gedoneerd. De anthuriums zijn te herkennen aan de speciale Hartstichting verpakking en zijn verkrijgbaar bij onder meer Dekamarkt, Hoogvliet en Groenrijk. Meer informatie over deze actie is te vinden op www.anthuriuminfo.com/hartstichting/.

Intro-foto: Medewerkers van de afdeling Cardiologie van OLVG-Oost.