Soms krijg je een bos bloemen waaraan je meteen ziet dat het even snel bij de supermarkt of het tankstation is gekocht. Dat maakt het niet minder lief, want het gaat natuurlijk om het gebaar. Maar het kan wel lastig zijn om dit mooi in huis neer te zetten. Daarom hebben wij een stappenplan gemaakt. Met deze tips ga je binnen no-time van een goedkoop naar chique boeket!

Stap 1: de vaas

De vaas is erg belangrijk voor de uitstraling van het boeket. Door de bloemen bijvoorbeeld in een simpele doorzichtige vaas te zetten, knappen ze niet echt op en blijft het een beetje een saai geheel. Ga daarvoor in de plaats liever even op zoek naar alle vazen in huis. Als die verzameld hebt, kun je lekker gaan passen en meten. Welke vaas past het beste bij de verschillende soorten bloemen en kleuren in het boeket?

Stap 2: het bladgroen

In een goedkoop boeket wordt vaak veel bladgroen gebruikt om het geheel wat op te vullen. Terwijl het er eigenlijk veel mooier uitziet als je de meeste bladeren weghaalt! Hierdoor komen de bloemen namelijk veel beter tot hun recht.

Stap 3: bloemschikken

Dan gaan we bloemschikken. Begin met het sorteren van de bloemen per soort. Dan ga je het boeket als het ware opbouwen. Pak eerst de meest opvallende bloemen, daarna de wat kleinere, en eindig met het groen. Maar gebruik daar niet te veel van, want anders vallen de bloemen weg. En dat zou natuurlijk zonde zijn!

Bouquet Tales

Stap 4: extra bloemen

Deze stap is optioneel. Als je nog niet tevreden bent met het boeket, kun je nog een stuk of drie losse bloemen kopen om erbij te doen. Het is een kleine verandering, maar dit kan het geheel toch een andere uitstraling geven.

That’s it! Hopelijk kun je nu nog meer van de bloemen genieten en beleefde je ook plezier aan het herschikken.

Mooiwatbloemendoen.nl

Lees ook: Bloemschikken 2.0: zo zet je een boeket mooi neer