Je ziet ze de laatste tijd weer steeds vaker: de bloemenkrans. Prachtig in het haar als accessoire voor een festival of zomers feestje, maar ook een hele leuke knutselactiviteit tijdens een verjaardagsfeestje of babyshower. Het geeft een ultiem zomers gevoel! Wil jij ook een bloemenkrans maken en dragen? In dit artikel lees je hoe je dat doet. Veel plezier!

Benodigdheden

Om een bloemenkrans te maken, heb je het volgende nodig:
– Bloemen: het liefst een aantal verschillende soorten, zoals bijvoorbeeld anthurium snijbloemen en rozen.
– Bladgroen
– Bloemendraad
– Bloementape

Bedenk voor het uitkiezen van de bloemen waar je de bloemenkrans bij wilt dragen, zodat het daar goed bij past. Daarnaast kun je een bepaalde stijl of thema aanhouden, en de bloemen daarop uitkiezen. Zo kun je een enorm zomerse bloemenkrans maken door bloemen in verschillende kleuren te gebruiken, maar bijvoorbeeld ook juist voor één kleur kiezen en die in verschillende tinten gebruiken.

DIY: een bloemenkrans maken

Lees ook: Maak je eigen onderwater bloemenstyling

Een bloemenkrans maken

Buig het bloemendraad tot een cirkel, plaats deze op je hoofd om de juiste maat af te meten, en knip ‘m af. Maak de vorm goed vast met de bloementape: dit is de basis van de bloemenkrans. Neem vervolgens het bladgroen en bevestig dit één voor één met de tape aan de krans. Als deze helemaal bedekt is, kun je aan de slag met de bloemen. Begin hierbij met de kleine en eindig met de grote. De kleine bloemen kun je met de tape vastmaken, maar gebruik voor de grotere liever bloemendraad, zodat ze goed stevig vast zitten.

Onthoud wel: verse bloemen blijven één à twee dagen goed, daarna moet je ze verversen. Maak je een bloemenkrans voor een speciale gelegenheid? Doe dit dan echt de dag van tevoren of nog liever dezelfde dag.

DIY: een bloemenkrans maken

Meer inspiratie nodig? Bekijk dan dit Pinterest bord!

Pin dit artikel op Pinterest:

DIY: een bloemenkrans maken