Hou je van kleur en een bohemian interieurstijl? Styled by Sabine is interieurstyliste en blogger en geeft je volop groene inspiratie! Speciaal voor Anthurium Info maakte ze foto’s van haar interieur met anthuriums, die je de komende tijd volop kunt zien op onze social media-kanalen. Maar eerst stelden we haar een paar vragen!

Styled by Sabine

Waar haal je je interieurinspiratie vandaan?

“Echt overal en nergens! Het kan heel standaard een mooi plaatje op Instagram zijn, maar ook op Pinterest kan ik heerlijk scrollen door alle prachtige interieurfoto’s. Ook in de kringloopwinkel doe ik inspiratie op. Ik shop daar graag en kan dan opeens veel inspiratie krijgen als ik een bijzonder schilderijtje vind, een gekke lamp of bijzonder beeld. Dan krijg ik meteen zin om het interieur daarop aan te passen.”

Lees ook: 8x inspiratie: anthuriums in een bohemian interieur

Wat is je favoriete kleur?

“Roze! Op dit moment ben ik heel erg fan van de combinatie roze met groen. Ik heb de keuken recent helemaal lichtroze geverfd en dit gecombineerd met een hele mooie mosgroene tint op de wand. Ook de trap heb ik roze geverfd en gecombineerd met een groen bloemenbehang.”

Hoeveel planten heb je in huis?

“Haha, geen idee! Ik denk een stuk of 50?”

Hoeveel tijd per week besteed je aan de verzorging van planten?

“Dat ligt een beetje aan het seizoen. In de winter laat ik ze grotendeels met rust en doe ik eens per week een rondje om te checken welke planten een slokje water lusten. In het voorjaar kan ik er best wat tijd aan kwijt zijn, omdat ik dan alle planten van nieuwe potgrond wil voorzien, plantjes ga stekken, voeding geef, etc.”

Lees ook: Hoe verzorg ik mijn anthurium plant of snijbloemen?

Hoe vaak heb je bloemen in huis?

“Minder vaak dan ik zou willen! Nu moet ik eerlijk toegeven dat ons huis zo vol planten en kringloopvondsten staat, dat ik soms echt met een bos bloemen in m’n handen sta en denk: waar moet ik deze nu weer zetten? Het liefst heb ik elke week een verse bos op tafel, maar het komt er niet zo vaak van. Ik ben overigens wel altijd heel blij als ik bloemen krijg en dat weten mijn vriendinnen gelukkig ook. ;-)”

Waar doet de anthurium je aan denken?

“Ik krijg er een beetje jungle vibes bij! De combinatie van het groen met de felgekleurde bloemen staat ook prachtig bij andere groene planten en maakt van je huis echt een urban jungle.”

De woonkamer van Styled by Sabine
Foto: Styled by Sabine

Wat is jouw stylingtip voor bloemen?

“In plaats van alle bloemen in een grote vaas te plaatsen, vind ik het leuk om ze juist te verdelen over meerdere kleine vaasjes. Zo kun je op meerdere plekken in je woonkamer van de bloemen genieten.”

Styled by Sabine
Foto: Styled by Sabine

Hoe gaan jouw hond en 2 katten om met de planten en bloemen in huis?

“In principe raad ik mensen altijd aan om goed op te letten of kamerplanten veilig zijn voor huisdieren. In ons geval hoeft dit gelukkig niet, omdat zowel de katten als de hond nooit aan de planten zitten. Ik kan dus gelukkig onbeperkt planten en bloemen neerzetten, zonder dat de huisdieren ermee aan de haal gaan.”

Wil je meer zien van Sabine’s interieur? Volg dan Styled by Sabine op Instagram of neem een kijkje op haar blog.