Ben jij een grote bloemen- en plantenliefhebber? Dan is het zeker de moeite waard om naar Keukenhof te gaan. Keukenhof staat bekend om haar prachtige tulpenshow maar er is nog veel meer te bewonderen. 

Niet alleen buiten, maar ook binnen laat Keukenhof bolbloemen, snijbloemen en potplanten zien. Geïnspireerd door het thema ‘Romantiek’ is in het overdekte Beatrix paviljoen de anthurium- en orchideeënshow te bewonderen waar de kwekers hun paradepaardjes presenteren.

Neerlands trots

Tientallen kwekers stellen een breed assortiment anthuriums ter beschikking voor Keukenhof om invulling te geven aan de show. Onder leiding van hoofdarrangeur Dries Lecke zijn er meer dan 5000 snijbloemen en potplanten verwerkt, en vormen gezamenlijk een indrukwekkend schouwspel. Niet gek dat deze show ieder jaar acht aaneengesloten weken huist in Keukenhof.

Fashion & flowers

Deze bloemenshow vormt een passende achtergrond voor de fashionable kunst van haute couture ontwerper Ronald Kolk. Speciaal voor Keukenhof heeft Kolk een collectie ontworpen, die in het paviljoen gepresenteerd wordt. Hij heeft dit jaar zijn inspiratie gehaald uit het de veelzijdige, en kleurrijke anthurium. De prachtige couturestukken heeft Ronald Kolk tot leven laten komen met honderden anthuriums en vormen een krachtig samenspel met zijn collectie.

Foto: Keukenhof / Laurens Lindhout

Get the picture

Dagelijks komen er duizenden binnen- en buitenlandse bezoekers naar Keukenhof toe en vergapen zich aan al het moois. Het aantal selfies wat tussen de bloemen wordt gemaakt is enorm. Voor, tussen, naast, en zelfs dóór de bloemenarrangementen. Neem in het Beatrix paviljoen ook zeker een kijkje vanaf de fototoren, zodat je het beste uitzicht hebt op de bloemen- plantenshow.

Foto: Keukenhof / Laurens Lindhout

De anthuriumshow te zien in het Beatrix paviljoen, één van de drie overdekte paviljoenen op Keukenhof in Lisse. Meer informatie over dit evenement vind je op www.keukenhof.nl.