Als je een nieuwe plant koopt, wil je die graag goed verzorgen zodat-ie zo lang mogelijk mooi blijft. Maar hoe doe je dat precies? En waar groeien planten het best? Helaas is daar niet één antwoord voor alle planten ter wereld op. Waarom dat zo is, lees je in dit artikel.

Lees ook: Styling tip: hoe decoreer je met anthuriumplanten?

Waar groeien planten het best?

Planten groeien het best als ze een op hen specifiek gerichte verzorging krijgen. En die is voor elke plant weer anders. Zo groeit de ene plant het best in een warm klimaat, terwijl een andere het daar juist niet goed in doet. Grondsoorten en de hoeveelheid licht die een plant nodig heeft zijn ook bepalend. Zo zal een plant die in de zon hoort te staan, maar in de schaduw staat, het niet vaak overleven.

Andere factoren die de groei van een plant negatief kunnen beïnvloeden zijn:

  • Droogte
  • Koude temperatuur
  • Wind
  • Teveel licht
  • Te weinig licht
  • Te schrale grond

Een anthurium plant

Alle planten hebben dus andere factoren nodig om tot groei of bloei te komen. Zo staat een anthurium het liefst zo licht mogelijk, maar niet in direct zonlicht. Als de plant op een te donkere plek staat, zal ze minder bloemen geven. Anthuriums zijn echte warmteliefhebbers; bij een temperatuur tussen de 20°C en de 22°C doen ze het het best. Houd ze uit de buurt van tocht en zet ze niet te dicht bij een hete radiator. Anthuriums hebben het liefste een hoge luchtvochtigheid, dus de badkamer is ook een prima plek om ze neer te zetten, mits daar daglicht komt.

Lees ook: Hoe verzorg ik mijn anthurium?