Nu de dagen korter worden en het buiten kouder is, gaan we meer en meer tijd binnenshuis spenderen. Een goede reden om het binnen extra gezellig te maken! Dit doe je door de kaarsjes aan te steken, wat fijne kussens op de bank te leggen, een kleedje erbij, en mooie bloemen op tafel te zetten. Voor de herfst en winter denk je misschien eerder een kamerplanten voor in huis, maar het ook juist leuk om een herfstboeket neer te zetten. En die maak je natuurlijk zelf! In dit artikel geven we je een aantal tips voor het samenstellen hiervan.

De bloemen

Verschillende soorten en kleuren bloemen zijn belangrijk voor de sfeer van het boeket. Voor de herfst kiezen we natuurlijk kleuren als bordeaux rood, bruin, oranje en geel. Hiervoor kun je een aantal anthurium snijbloemen gebruiken, want die komen in de meest uiteenlopende kleuren en springen meteen in het oog. Verder kun je denken aan najaarstakken zoals de salix, kastanjetakken en bessentakken. Zorg er in ieder geval voor dat je een mix van bloemen in verschillende hoogtes en maten hebt, voor een mooi en wild effect.

Zelf een mooi herfstboeket maken: een aantal tips
Anthura

Een herfstboeket maken

Als je de bloemen voor het boeket hebt uitgezocht, is het tijd om ze mooi in een vaas te zetten.
• Begin met het schoonmaken van de stelen van alle bloemen, en verwijder alle bladeren van de onderkant tot iets boven het wateroppervlak.
• Snijd ook meteen een cm van de onderkant van de steel af, zodat de bloemen weer voldoende water en voedingsstoffen kunnen opnemen.
• Leg ze vervolgens allemaal naast elkaar neer, zodat je een goed overzicht hebt.
• Begin met de stevigste stelen, zet deze kruislings in de vaas. Daar steek je telkens een bloem tussendoor. Wissel hierbij af qua hoogte en volume van de bloemen, zodat er een wild veldboeket ontstaat. Ga door tot ze op zijn, en bekijk het geheel van een afstandje. Pas het waar nodig aan, en zoek de mooiste plek in huis uit!

Foto: Anthura

Dat waren onze tips voor het maken van een herfstboeket. Veel plezier en succes! Lees ook: Zo gaat een bos bloemen een stuk langer mee