De Anthurium is verkrijgbaar in veel verschillende maten, vormen en kleuren. Van potplanten tot snijbloemen, en in groot- en kleinbloemige uitvoeringen. Ook de bloemvormen variëren van hart-, naar tulp- en lintvormig. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de verscheidenheid aan kleuren waarin hij te vinden is.Zo kun je onder andere kiezen uit roze, oranje, paars, geel, zalm, bruin en zelfs zwart. Maar ondanks dat de anthurium van zichzelf al zo veelzijdig is, kun jij er ook mee aan de slag! We zetten drie originele DIY ideeën met de anthurium op een rij.

Lees ook: Met deze 4 tips geef jij je planten een lang en gelukkig leven

Anthurium op water

Creëer in een handomdraai een unieke eyecatcher! Haal de anthurium uit zijn pot, spoel de wortels onder lauwwarm water af en zet de plant in een glazen vaas. Vul de vaas met water, zodat de wortels net onder water staan. Liever lui dan moe? Bestel er dan heel makkelijk eentje op bakker.com.

Anthurium in originele pot

Waarom een pot kopen, als je ‘m ook zelf kunt versieren? Voor dit idee van mooiwatplantendoen.nl heb je alleen een anthurium in pot, vloeipapier en lint nodig. Zet de anthurium in de sierpot en wikkel het vloeipapier eromheen. Bind het lint er zo omheen, dat deze het papier op z’n plek houdt.

Een unieke DIY pot voor je anthurium
Mooiwatplantendoen.nl

Anthurium bloemengordijn

Gewoonlijk zet je de anthurium plant of bloem neer. Maar hoe leuk is het idee van Bloomifique.com/nl om ze op te hangen? Door er een aantal naast elkaar voor het raam op te hangen, creëer je een origineel en opvallend bloemengordijn.

Anthurium bloemengordijn

Wil je nog meer inspiratie? Bekijk dan deze artikelen.

Bewaar dit artikel op Pinterest:

De Anthurium zoals je 'm nog nooit gezien hebt