Als we aan de zomer denken, denken we aan een strakblauwe lucht, een stralende zon, vrolijke kleuren en alle bloemen in bloei. Of je nu naar een warm oord op vakantie gaat of liever gaat kamperen in Nederland, we willen allemaal zoveel mogelijk uit de vakantie halen. En bij terugkomst zo lang mogelijk het zomerse gevoel behouden. Daarom een aantal tips om het zomergevoel nog even vast te houden met tropische bloemen!

Foto: Mooiwatbloemendoen.nl

Hartverwarmende symboliek

Haal het warme zomergevoel in huis met tropische bloemen zoals anthuriums. De anthurium komt van oorsprong uit tropisch Amerika, Colombia om precies te zijn. Dit verklaart dan ook wel waarom zij van tropische temperaturen houdt en zich perfect leent voor een kleurrijk, langhoudend, tropisch boeket. Anthurium staat letterlijk symbool voor exotische schoonheid. Voor stralende en zonnige eyecatchers in huis ben je met de anthurium dus aan het juiste adres.

Boeketje zomer

Een tropisch boeket maak je gemakkelijk zelf. Zet een vaas vol met exoten op tafel en binnen een mum van tijd heb jij het zomergevoel weer te pakken. Je hebt alleen wat verschillende vazen nodig om een eigen bloemenschouwspel te maken of je stelt je eigen boeket samen. En combineer anthuriums gerust met een aantal andere tropische bloemen. Wil je extra lang genieten van je anthuriums? Snijd dan elke week een centimeter van de steel af en ze staan gerust 3 – 4 weken mooi op de vaas. Zo heb je eenvoudig je eigen boeketje zomer op tafel.

Foto: Mooiwatbloemendoen.nl

Lees ook: zo gaat een bos bloemen eens stuk langer mee