Tuinbranche Nederland, Branchevereniging VHG, iBulb en Bloemenbureau Holland stelden afgelopen jaar samen met trendwatcher Aafje Nijman drie stijltrends voor 2018 op: Punk Rebooted, Re-assemble en Romance 3.0. In een serie van drie artikelen zullen we deze trends toelichten, zodat je er met extra veel inspiratie mee aan de slag kunt!

Stijltrend Romance 3.0

De derde stijltrend komt voort uit een combinatie van de aantrekkende economie en de digitale bubbel. Dit is terug te zien in superluxe materialen, weelderige vormen en rijke kleuren. En bloemen en planten voeren de boventoon!

Interieur

Romance 3.0 geeft een decadente uitstraling. Warme kleuren worden met dessins gecombineerd, en de vormen zijn krachtig, groots, meeslepend, extra bol en decoratief. Veel dessins hebben een florale herkomst, maar ook dierenhuiden worden als inspiratiebron gebruikt. Luxe materialen zoals fluweel en marmer worden gecombineerd met hout, glas, koper, keramiek en leer. Hoe meer, hoe beter! De gebruikte materialen zijn van hoge kwaliteit en hebben soms nog een extra bewerking zoals een borduursel, print of verf.

Ook bloemen en planten spelen een grote en opvallende rol. Denk hierbij aan grote bloemvormen, volle boeketten, en grote planten: zowel bloeiend als groen, en eventueel met een exotische uitstraling.

Romance 3.0
Foto: Anthura

Kleurgebruik

Binnen Romance 3.0 worden diverse en rijke kleuren gebruikt, in zowel pastel- als intensieve donkere tinten. Paars is weer helemaal terug en duikt overal op. Ultra Violet is niet voor niets uitgeroepen tot Pantone trendkleur van 2018!

Kleurenkaart en -verhoudingen

Lees ook: 6 manieren om de Pantone trendkleur van 2018 in je interieur te verwerken

Tuin

Stijltrend Romance 3.0 is zowel binnen als buiten goed toe te passen. Voor een romantische buitenruimte met een decadente uitstraling kun je denken aan een luxe tuin vol bloeiende borders, bestrating met marmer, rijk gedecoreerde meubelen, en veel goud en koper. De vormen zijn vol en krachtig alsof alles een beetje is opgeblazen. En vergeet de groene én bloeiende planten niet!

De 3 groene trends van 2018: ROMANCE 3.0

Meer inspiratie nodig? Bekijk dit Romance 3.0 Pinterest bord! Lees ook: Dit zijn de 3 groene trends voor 2018