Steeds meer Nederlanders hebben last van slaapproblemen. Dat kan natuurlijk verschillende oorzaken hebben, maar heb je wel eens aan de luchtkwaliteit in de slaapkamer gedacht? Af en toe een raam openzetten is sowieso een goed idee, maar er zijn ook verschillende planten die voor een betere nachtrust zorgen. We zetten er vijf op een rij:

Aloë vera

Aloë Vera zuivert de lucht en geeft ’s nachts zuurstof af, waardoor jij als een roosje zult slapen. Het sap van de plant is daarnaast erg goed voor je huid, en wordt dan ook in veel crèmes verwerkt. Zo helpt het als middel voor wondjes, insectenbeten, droge huid en bij zonnebrand. Maar waarom een crème gebruiken, als je ook the real deal kunt gebruiken? Knip een stukje van de plant af en smeer het sap op je gezicht of lichaam. Zeker in de zomer is dit lekker verkoelend!

Anthurium

Volgens NASA is de anthurium ongelooflijk effectief om de lucht te zuiveren van formaldehyde, ammoniak, tolueen en xyleen. De exotische plant is daarnaast erg makkelijk in haar verzorging, ze heeft heel weinig nodig om toch heel lang mooi te blijven.

Jasmijn

Je vindt jasmijn niet voor niks vaak in parfums en geurkaarsen. Deze plant zou voor een betere luchtkwaliteit zorgen, een positief effect op je humeur hebben, als natuurlijk slaapmiddel werken én de kwaliteit van je slaap verbeteren.

Lavendel

Ook de geur van lavendel komt terug in veel crèmes en parfums. De plant heeft een kalmerend effect doordat het ervoor zorgt dat hartslag, bloeddruk en stress levels verlagen. Daarnaast is het natuurlijk ook een prachtige plant met mooie paarse bloemen.

Sansevieria

De sansevieria plant geeft zuurstof af en neemt tegelijkertijd koolstofdioxide op; een proces dat van nature plaatsvindt als we ademhalen. De plant filtert de lucht ook van nare giffen zoals formaldehyde, trichloorethyleen en benzeen, en zou helpen bij het verminderen van hoofdpijn, oogirritaties en ademhalingsproblemen.

Lees ook: Deze planten zorgen voor een schonere én frissere lucht in huis

Slaap lekker!