Dat anthuriums veelzijdig zijn, wist je misschien al. Door de variatie aan kleur, grootte en bloemsoorten, is er voor iedereen wel een passende bloem of plant te vinden. En dat geldt ook voor in het interieur. Of je nou van minimalistisch design of juist van een urban jungle houdt: een anthurium zorgt altijd voor de finishing touch! Lees snel verder voor diverse voorbeelden van anthuriums in het interieur.

Anthuriums in het interieur

Minimalistisch design is het tegenovergestelde van een urban jungle, maar toch passen anthuriums in beide stijlen!

Lees ook: Anthurium interieurinspiratie: styling in 3 verschillende interieurs

Van Minimalistisch Design…

Een minimalistisch interieur draait om meubels die functioneel zijn. Lichte kleuren, strakke lijnen, natuurlijke materialen en verschillende texturen. Geen tierelantijntjes, want less is more. Kwaliteit gaat boven kwantiteit. Het resultaat is dan ook een elegant en stijlvol interieur. En hier passen bloemen en planten ook goed bij! Weliswaar geen overdaad aan groen, maar hier en daar een enkele bloem of plant maakt de natuurlijke look van een minimalistisch interieur helemaal af. Zoals de anthurium, met haar slanke stelen en hartvormige bloemen. Denk bijvoorbeeld aan een enkele anthurium bloem in een vaas, of een anthurium plant op een dressoir. Het contrasteert prachtig met de strakke omgeving en brengt de ruimte tot leven.

Anthuriums in het interieur
Foto: Elleinterieur

…tot Urban Jungle

Het andere uiterste is de urban jungle. Deze interieurstijl draait om planten, natuurlijke materialen en kleur. Hoe meer, hoe beter! Dankzij hun groene bladeren en kleurrijke bloemen passen anthuriums hier perfect bij: ze zorgen voor de kenmerkende touch of colour. Combineer ze met andere tropische planten, zoals monstera’s, varens en bromelia’s. Plaats de planten op verschillende hoogtes, gebruik hangende plantenbakken of zet ze in groepjes bij elkaar om een dynamisch effect te creëren. Gebruik hier vooral bamboe, teak en rotan voor, en je groene oase is af!

Lees ook: Zo zorg je voor een Urban Jungle in jouw interieur

Foto: Styled by Sabine