Heb je mooie bloemen gekregen, maar geen lege vaas meer in huis? Geen paniek: maak van de gelegenheid gebruik om ze eens op een andere manier in huis te zetten. Want bloemen in een vaas kennen we zo onderhand wel! Daarom zetten we 3 creatieve manieren om bloemen neer te zetten op een rij:

Net als een vaas

Er staan in huis meer dingen die als vaas dienst kunnen doen dan je denkt. Wat zeg je van een lege drankfles? De donkerbruine fles van Hendrikck’s Gin bijvoorbeeld, zorgt voor een mooi contrast met een aantal felgekleurde anthurium snijbloemen erin. Maar een lege wijnfles kan natuurlijk ook. Verder zou je een weckpot, oud blik, en zelfs een theepot kunnen gebruiken! Niets is te gek, probeer het gewoon eens en bekijk hoe het staat.

 

Pronkstuk

In een stolp wordt de anthurium echt een lust voor het oog. Hiervoor kun je het best de wat kleinere soorten gebruiken. Gebruik glazen reageerbuisjes als vaasje; maak ze met een ijzerdraadje aan elkaar vast.

Het Groenlab

DIY met bloemen

Ben je in een creatieve bui? Verwerk de bloemen dan in een DIY! Maak bijvoorbeeld een bijzondere bloemenkrans, zoals in dit artikel wordt uitgelegd. Andere ideeën zijn een onderwater bloemenstyling of een zomerstuk met anthurium snijbloemen, ronde vormen en in diverse hoogtes voor een speels effect – zoals je op de foto bovenaan dit artikel ziet. Ze zorgen allemaal meteen voor veel vrolijkheid in huis!

Als decoratie

Je kunt de bloemen ook als decoratie gebruiken, zoals bijvoorbeeld voor een tafelschikking. Dat ziet er meteen erg gezellig uit en je gasten zullen zich extra welkom voelen! Een anthurium snijbloem is hier ideaal voor, want door de sterke bladloze steel is hij stevig genoeg om onder een servetring door te steken.

Anthurium als kerst tafelschikking
Seven Couches

Wil je je bloemen toch liever ‘gewoon’ in een vaas zetten? Lees dan: Bloemschikken 2.0: zo zet je een boeket mooi neer