Hydroponie is dé nieuwe groene trend. Daarbij halen kamerplanten hun voeding niet uit potgrond maar uit water. Deze vorm van hydrocultuur is niet geschikt voor elke plant, maar wel voor de anthurium. Zo wordt het helemaal een exotische blikvanger voor in huis! Doordat je het kale wortelgestel helemaal ziet, krijgt de plant een extra natuurlijk tintje. In dit artikel lees je alles over anthurium hydroponie.

Lees ook: Welke planten groeien in water?

Anthurium hydroponie

Hydroponie is een techniek waarbij je planten niet in potgrond laat groeien maar in water. Planten zoals de anthurium zijn daarvoor ideaal. Ze zijn met kale wortels verkrijgbaar bij sommige bloemisten, maar je kunt ook eenvoudig zelf de potgrond verwijderen. Gebruik een emmer met lauw water en spoel de aarde voorzichtig tussen de wortels uit net zo lang tot alle potgrond weg is. Zet de anthurium vervolgens in een glazen vaas of pot met water (een laagje van 5-6 cm is voldoende) op een plek met voldoende daglicht, maar niet in de volle zon. Vul het water af en toe bij of ververs wanneer het troebel is (ongeveer om de 3 à 4 weken). Voeg gelijk een druppeltje plantenvoeding toe.

Lees ook: Een anthurium op water zetten: zo doe je dat

Anthurium plant op water in het interieur van Dutchguy
Foto: Dutchguy

Anthurium snijbloem

Anthurium hydroponie is een echte eyecatcher in huis, maar ook de snijanthurium is een opvallende verschijning. De grootte van het hartvormige schutblad varieert van 6 tot wel 30 cm. Door de sterke en bladloze steel kun je de snijanthurium eenvoudig in boeketten toepassen maar ook solo presenteren, eventueel met een takje groen voor een luchtig effect.

Of zet de anthurium eens in reageerbuisjes. Bind de buisjes eerst aan elkaar vast (met een ijzerdraadje of touw) en vul ze met water. Snij de anthurium schuin af (op de gewenste lengte) en stop ze in de minivaasjes. Extra bijzonder wordt het door het geheel onder een glazen stolp te plaatsen. Snijanthuriums blijven met gemak 2 à 3 weken mooi op schoon water, soms wel 5 weken!

Lees ook: Maak je eigen onderwater bloemenstyling

Foto: Happy Monday Blog

Anthurium snijbloemen en kamerplanten zijn verkrijgbaar bij onder meer tuincentrum, bloemist en supermarkt. Volg ons voor meer inspiratie op Instagram.