De afgelopen tijd zijn er een aantal nieuwe anthurium rassen ontwikkeld. Stuk voor stuk bijzonder, onderscheidend, en op diverse manieren te verwerken. Of dat nou om een groots arrangement gaat, of juist een bescheiden boeket. Om je op de hoogte te houden en inspiratie te bieden, zetten we de 10 nieuwste anthurium potplanten en snijbloemen op een rij!

De nieuwste anthurium snijbloemen

We beginnen met de nieuwste snijanthuriums. Hier zijn er maar liefst zeven van! De rassen passen uitstekend bij de nieuwste trends, zoals de Pantone kleur van 2018 en de Punk Rebooted-trend, maar ook bij het aankomende voorjaar. Voor ieder wat wils!

Marea

De Marea is een bijzondere tulpvormige bloem, met vintage kleurstelling. De bloem heeft een groene basiskleur, en verkleurt gedurende het vaasleven door naar roze. De nerven zijn donker roze van kleur, wat de vintage look versterkt. Met een bloemgrootte van circa 13 cm is ze ideaal om in boeketten te verwerken!

Marea anthurium
Foto: Anthura, anthurium Marea

Kaseko

Producent Anthura raakte geïnspireerd door de vrolijke tonen van de muziekvorm Kaseko, die is ontstaan uit New Orleans Jazz, en gecombineerd met Zuid-Amerikaanse muziek en Calypso. Het Kaseko ras heeft bijzondere, afwijkende bloemvormen. De prachtige duo-tone bloemen hebben een frisse geel/groene kleurstelling, met een roze/rode lip, die weer terugkomt in de kleur van de kolf. De diameter van de bloem is gemiddeld 13-15 cm. Het motto van Kaseko is: keep on dancing!

Kaseko anthurium
Foto: Anthura, anthurium Kaseko

Showtime

Showtime is geïnspireerd op de wereld van glitter en glamour. Met haar intens mooie glans, bijna zwarte kleur, en witte kolf met groene punt steelt ze de show! Het ras past perfect in de door Bloemenbureau Holland gepresenteerde ‘Punk Rebooted‘ trend, die binnen het interieur wordt doorvertaald naar stoere binnenruimten met scherpe vormen en ruwe, industriële materialen. Je ziet contrasterende kleuren, en veel zwart en rood als statement. Binnen deze trend zal Showtime in 2018 zeker de hoofdrol krijgen.

Anthurium Showtime en Utah

Lees ook: 6 manieren om de Pantone trendkleur van 2018 in je interieur te verwerken

Aspire

Het populaire witte segment heeft er een elegante bloem bij! Het Aspire ras heeft dankzij haar sneeuwwitte kleur en groene kolf een zeer frisse uitstraling. Ze produceert mooi gevormde bloemen met een diameter van 13 – 15 cm.

Impulz

Impulz heeft frambozenrood gekleurde bloemen en een kolf in diezelfde prachtige kleur. De bloem heeft van zichzelf een mooie, natuurlijke glans, waardoor de look en feel heel bijzonder is. De spatha van het Impulz ras is gemiddeld 13-15 cm groot.

Lees ook: Anthurium snijbloemen in 3 totaal verschillende interieurs

De nieuwste anthurium potplanten

Maar ook bij het ontwikkelen van nieuwe potanthurium rassen wordt aan trends gedacht. Ultra Violet, de trendkleur van 2018, komt hier dan ook in terug, alsmede een voorjaars- én een klassieke rode tint.

Zizou

Zizou is een veelbelovend ras: frivool en klein van stuk. Ze is voor de kleinere potmaten (7, 9 en 12 cm) geschikt en is daarom onderdeel van het ‘Small is the next Big Thing’ assortiment. Zizou heeft een prachtige dieppaarse kleur en lintvormige bloemen.

Zizou anthurium
Foto: Anthura, anthurium Zizou

Colorado

Colorado is majestues, spectaculair en prominent. De grootte van de bloemen is sensationeel. Als lid van de Big Americans serie, heeft deze roze nieuwkomer een groots imago hoog te houden. De plant is zowel koude- als hitte tolerant en geschikt voor grote potmaten.

Foto: Anthura, anthurium Colorado

Lilli

Lilli heeft een overdaad aan roze lintvormige bloemen, die de plant een weelderige uitstraling geven. Het is een echte onderscheidende anthurium die je op het eerste gezicht niet als een anthurium zou herkennen. Door de bijzondere opstaande bloemlinten wijkt Lilli in positieve zin af. De kleine bloemen hebben de kleur van een zoete macaron, wat haar lieflijk en zelfs vertederend maakt. Ze is een ware must-have en zeer geschikt voor high-end florale decoratie.

Lilli anthurium
Foto: Anthura, anthurium Lilli

Rustica

De Rustica potanthurium heeft een prachtige dieprode kleur, die het reliëf in de plant goed naar voren laat komen. Het doel van de toepassing van rustica is het vergroten van contrast en het uitstralen van een landelijk karakter. Door de in verhouding grote bloemen en hoeveelheid daarvan per plant, wordt snel volume gecreëerd. Omdat deze plant voor alle potmaten geschikt is, is het een echte allrounder!

Rustica anthurium
Foto: Anthura, anthurium Rustica

Meer weten over de anthurium? Lees ook: 5 interessante feitjes over de anthurium potplant en snijbloem