Zin om met de zomer in aantocht een exotische sfeer in huis te creëren? Anthuriums zijn de ideale planten om je interieur een tropische touch te geven. Met hun levendige kleuren en opvallende bloemen zorgen ze voor een instant zomergevoel in huis! Daarnaast hebben anthuriums ook prachtige glanzende bladeren die een vleugje groen toevoegen aan je interieur. Lees verder voor een aantal leuke tips om met anthuriums een exotische sfeer in huis te creëren!

Exotische sfeer met anthuriums

Combineer verschillende kleuren anthuriums

Anthurium planten zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, waaronder rood, roze, wit en paars. Combineer verschillende kleuren anthuriums in diverse hoogtes, om een speelse en levendige sfeer te creëren. Zet daarnaast een aantal kleine vaasjes met anthurium bloemen op verschillende plekken in huis. Zo bewaar je de exotische sfeer niet alleen voor de woonkamer, maar voor het hele huis!

exotische sfeer in huis

Voeg exotische accessoires toe

Naast anthuriums kun je ook andere accessoires aan je interieur toevoegen om een exotische sfeer te creëren. Denk aan kussens met een tropisch printje, een rieten mand en decoratieve beelden van dieren.

Creëer een tropische hoek

Mag het nog wel een stapje verder? Maak dan een tropische hoek in huis. Zet hier een luie stoel met lekkere kussens neer en zet daar diverse anthuriums en andere tropische planten omheen. Denk aan grote bladplanten zoals bananenplanten of varens. Maak een lekker drankje en ga zitten in je tropische paradijs! Dit wordt gegarandeerd je nieuwe favoriete plek in huis.

exotische sfeer in huis
Foto: Cinefleur

Lees ook: Zo overleven je planten de vakantie: 3 tips