In juni is de anthurium woonplant van de maand. Deze stoere, sterke plant met haar stijlvolle uitstraling is aantrekkelijk om te zien en tijdloos mooi: de anthurium is het soort huisgenoot waar je nooit genoeg van krijgt!

Authentieke woonplant

De anthurium is niet voor niets onverminderd populair: een luxe bloeiende potplant met heel veel blad, mooi om te zien en makkelijk in de omgang. Kortom, een prettige persoonlijkheid om over de vloer te hebben. Het is een heel authentieke plant: of je smaak nu klassiek of modern is, de anthurium staat altijd alsof hij er hoort.

Eindeloos plezier

Er is keuze te over als het aankomt op anthuriums. Ze worden geleverd van kleine potmaat tot ministruik. Naast diverse soorten is er een enorme diversiteit in kleuren die gaan van rood, roze, paars, oranje, geel, wit tot groen.

Style ‘m stoer!

Wat alle anthuriums gemeen hebben, is dat ze veel waar voor hun geld bieden. De uitstraling kun je makkelijk sturen met de pot. Kies je voor hout of keramiek, dan maakt de anthurium al snel een robuuste indruk, een kleurmatch met het schutblad heeft een funky effect en een eenvoudige pot maakt ‘m casual chic.

Natuurlijke stijl

In de negentiende eeuw veroverden de eerste anthuriums de woonkamers. Sindsdien zijn ze nooit meer uit de mode geraakt. De luxe bloeiende plant heeft iets tijdloos, zodat je er nooit genoeg van krijgt. In de plantensymboliek staat de anthurium om die reden symbool voor natuurlijke stijl en luxe.

Makkelijke huisvriend

De anthurium is een gemakkelijke woonplant die weinig onderhoud en verzorging nodig heeft. Het liefst staat zij op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. De kluit mag een beetje vochtig blijven. Als de plant te nat staat, is de grond zwart in plaats van bruin en kun je beter wat minderen met het gieten. Ook in houdbaarheid en doorbloeien is de anthurium vrijwel niet te overtreffen: ze blijft nieuwe bladeren en bloemen aanmaken. Kleurt het schutblad in de tweede bloei groen, dan is dat een teken dat de plant te donker staat of onvoldoende voeding krijgt. Gele bladeren en verdorde bloemen kun je weghalen. Glimt het schutblad mooi? Dan is de anthurium helemaal tevreden.

Woonplant van de maand

Anthurium staat in 2014 in het middelpunt van de belangstelling als Woonplant van de Maand juni. ‘Woonplant van de Maand’ is een initiatief van Bloemenbureau Holland en komt tot stand met financiële steun van de Europese Unie.