Benieuwd naar de Pantone Kleur van het Jaar 2024? Elk jaar onthult Pantone de kleur van het jaar op basis van trends in verschillende branches, waaronder interieur en mode. In 2024 is dat Peach Fuzz: een fluwelige, zachte perzik kleur die hart, lichaam en geest verrijkt – zoals Pantone het zelf omschrijft. Benieuwd hoe je deze Kleur van het Jaar 2024 in je interieur kunt stylen? Lees dan snel verder voor inspiratie!

Dit is de Pantone Kleur van het Jaar 2024

Laurie Pressman, vicepresident van het Pantone Color Institute, legt uit hoe ze bij deze kleur zijn gekomen. “Bij het maken van onze keuze voor 2024 stonden we stil bij het feit dat een goede gezondheid, uithoudingsvermogen en kracht belangrijke onderdelen zijn van een vol leven én daarvan te genieten. In een wereld die vaak de nadruk legt op productiviteit en uiterlijke prestaties, is het essentieel dat we ook stilstaan bij ons innerlijk en het vinden van momenten van rust, creativiteit en verbinding.” De kleur die dit volgens Pantone vertegenwoordigt, is Peach Fuzz.

Peach Fuzz in je interieur

Een gemakkelijke manier om de Pantone Kleur van het Jaar 2024 in één klap de hoofdrol in je interieur te geven, is door een muur in deze kleur te verven of behangen. Voorjaarskriebels gegarandeerd!

Pantone Kleur van het Jaar 2024
Foto: Diyou

Maar het past ook erg goed als pop of colour in een interieur met neutrale kleuren. Aangezien Peach Fuzz een subtiele mix van roze en oranje tinten is, biedt het een verfrissende en kalmerende aanwezigheid in elke kamer. De kleur heeft het unieke vermogen om een gevoel van lichtheid en luchtigheid in ruimtes te brengen, waardoor het perfect is voor het creëren van een rustige en uitnodigende woonomgeving. Bekijk onderstaande foto’s maar eens!

Benieuwd naar andere interieurtrends voor 2024? Lees dan ook: