Kerst staat voor de deur en daarmee ook gezellige kerstdiners met vrienden en/of familie. Ben je nog op zoek naar inspiratie om de tafel feestelijk te dekken? Lees snel verder voor 3 tips voor een feestelijke tafelstyling voor kerst met anthuriums!

Een feestelijke tafelstyling voor kerst met anthuriums

Durf kleur te gebruiken

De standaard kleuren voor kerst zijn natuurlijk rood en groen. Maar ook met andere kleuren kun je een feestelijke tafelstyling voor kerst creëren! Op de foto hieronder zie je bijvoorbeeld dat roze het ook erg goed doet in combinatie met rood en goud. Het wordt er zeker niet minder feestelijk om!

Foto: Draad en Spijker

Zorg voor hoogteverschil op tafel

Een vlak gedekte tafel met dinerborden wordt al snel een beetje saai. Door hoogteverschil te creëren, wordt het aanblik van de tafel veel speelser en spannender om naar te kijken. Dus leg een aantal borden in verschillende maten op elkaar en zet daar een mooie kom op. Zet daarnaast een aantal kandelaren en een mooie vaas met anthurium bloemen op tafel. Anthurium bloemen zijn verkrijgbaar in een grote diversiteit aan kleuren, zodat ze mooi met de rest van de feestelijke tafelstyling matchen.

Maak persoonlijke naamkaartjes

Of je nou met veel gasten bent of niet, het is leuk om naamkaartjes te maken. Dit geeft het een persoonlijke touch! Steek bijvoorbeeld een anthurium bloem bij een servet en hang daar een naamlabel aan. Leg het vervolgens op het bord of op een servet.

Foto: Draad & Spijker

Meer inspiratie voor kerst decoratie? Lees dan ook: