In deze blog neemt Wijnen Anthuriums je mee achter de schermen van hun bedrijf. Van de bloeiende kassen tot de speciale winkel voor particuliere verkoop, krijg een inkijkje in het vakmanschap. Ontdek meer over de kleur en kwaliteit van anthuriums, verdiep je in de langdurige houdbaarheid en maak kennis met diverse variëteiten die met trots worden gekweekt.

Kleur en Kwaliteit

Houdbaarheid en Kwaliteit

Wijnen Anthuriums is een hecht familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring in het telen van snijanthuriums. Met een uitgestrekt terrein hebben ze een indrukwekkende verscheidenheid van meer dan 35 soorten anthuriums opgebouwd. Bij Wijnen Anthuriums is de houdbaarheid en kwaliteit van de snijanthurium van groot belang. Deze exotische bloemen kennen een lange bloeitijd die varieert afhankelijk van het ras en de omgevingsfactoren. Oorspronkelijk tropisch, gedijt de anthurium langer in warmere temperaturen, terwijl vers water en goede verzorging de levensduur in de vaas aanzienlijk kunnen verlengen. Gemiddeld staat de snijanthurium 3 tot 4 weken mooi op de vaas.

Lees ook: Optimale Groei en Bloei: Een Duurzame Teelt

"<yoastmark

Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij Wijnen Anthuriums. Strikte kwaliteitsstandaarden, zoals frequente gewascontroles, waarborgen een uitmuntend niveau. Wijnen Anthuriums licht toe: “Gewassen worden tijdig vervangen, en er wordt kritisch gesorteerd om alleen de allerbeste anthuriums te selecteren voor de klant.” Duurzaamheid is eveneens een kernaspect van de werkwijze van de kwekerij. Wijnen Anthuriums benadrukt: “We nemen zorgvuldige stappen om een minimale ecologische voetafdruk achter te laten. Zo maken wij gebruik van zonnepanelen voor duurzame energieopwekking, zijn onze dozen vervaardigd uit gerecycled materiaal, en bieden we anthuriums op water aan in herbruikbare emmers.”

Kleurrijke Variëteiten

Het diverse aanbod van snijanthuriums vormt een prachtige combinatie van kleur en kwaliteit. De anthurium is verkrijgbaar in verschillende kleuren, bloemvormen en groottes. Denk aan elegante hartvormige roomwitte anthuriums, perfect voor stijlvolle arrangementen zoals op bruiloften. Daarnaast biedt het assortiment kelkvormige anthuriums een geheel andere uitstraling, waardoor dezelfde bloem een nieuwe dimensie krijgt. Ook zijn er rassen met meerdere kleuren in één bloem, variërend van zachte tinten met een spadix in een contrasterende kleur tot generfde bloemen.

Foto: Cinefleur

Een interessant stukje geschiedenis voegt nog meer charme toe aan deze kleurrijke bloemen. Wijnen Anthuriums: “Vroeger waren er alleen rassen in de kleuren oranje, rood, wit en roze. De introductie van de groene anthurium was een ware mijlpijl, omdat er destijds nog niet veel groene snijbloemen bestonden. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden echter eindeloos, met een breed scala aan kleuren om uit te kiezen.”

Inspirerende Bloemmomenten

Aan de kwekerij grenst de winkel van Wijnen Anthuriums, een plek waar bloemenliefhebbers speciaal naartoe komen. Mensen reizen van ver voor verse bloemen, waardoor de winkel op zichzelf een bestemming is geworden. Wijnen Anthuriums vertelt: “In onze winkel vind je een reeks aan opties, variërend van losse anthuriums van eerste- en tweede keus tot met zorg samengestelde boeketten en arrangementen voor elke gelegenheid. Ook bieden we een selectie van vazen en cadeaubonnen aan, perfect om de bloemenpracht cadeau te doen.”

In de kwekerijwinkel worden de bloemen ’s ochtends vers gesneden en direct verwerkt in de boeketten en arrangementen. Een opkomende trend zijn anthuriums met lange stelen, die in de winkel worden omarmd, zoals veel bloemisten al doen.

kleur en kwaliteit
Foto’s: Cinefleur

De anthurium is een ware bron van inspiratie, zowel voor grootschalige evenementen als voor dagelijks genot in huis. De lange stelen maken de bloem een opvallende verschijning, perfect voor plukboeketten waar de anthurium met vlag en wimpel bovenuit steekt. Dankzij de langdurige houdbaarheid kun je lange tijd van deze prachtige bloem genieten. Experimenteer met verschillende kleuren en combineer de anthurium in een hoog of rond boeket om een opvallend accent te creëren, bijvoorbeeld op je keukentafel.

Lees ook: Op Ontdekkingsreis met Anthuriums: Een Kijkje Achter de Schermen

Blijf op de hoogte voor nog meer inzichten, verhalen en verborgen kenmerken over Anthuriums. Op ontdekkingsreis met Anthuriums, stap voor stap.