Evanty is een kwekerij met een rijke geschiedenis van meer dan 50 jaar in het telen van Anthuriums. Wat deze kwekerij uniek maakt, is dat ze zich niet alleen richten op de productie van snijbloemen, maar ook op het kweken van Anthuriums als potplanten. Een tweeledig verhaal. Hierdoor kunnen ze een veelzijdig assortiment aanbieden, variërend van prachtige hand gebonden boeketten tot levendige potplanten.

De Veelzijdigheid van Anthuriums

Een Tweeledig Verhaal

Op de kwekerij van Evanty is het bijzonder om te zien hoe Anthuriums groeien en bloeien, zowel als potplant als snijbloem. De planten komen binnen via de veredelaar wanneer ze ongeveer 20 cm hoog zijn. Vervolgens worden de planten overgepot in een 21 cm pot. Na ongeveer 13 weken verschijnen de eerste bloemen in de plant, die worden geoogst en verwerkt in boeketten. Daaropvolgend worden de planten in een rekken systeem geplaatst en na 20 weken worden ze wijder gezet. Tijdens deze periode worden er steeds elke week bloemen gesneden.

Lees ook: Anthuriums: Het Verhaal van Kleur en Kwaliteit

Een Tweeledig Verhaal
Foto: Evanty

“De planten worden in totaal ongeveer 60 weken verzorgd om daarna de verkoop in te gaan als potplant”, vertelt de kweker. “Dit houdt in dat we stoppen met het snijden van bloemen. Zodra de plant ongeveer 8 bloemen heeft, maken we hem verkoop klaar.” Deze gehele teeltmethode is niet alleen efficiënt, maar ook zeer duurzaam.

Langdurige Pracht

Anthuriums staan bekend om hun lange houdbaarheid, zowel als potplant als snijbloem. Een goed verzorgde Anthurium plant kan minimaal 6 maanden meegaan en kan jarenlang blijven bloeien. Ook de snijanthurium heeft een indrukwekkend vaasleven. Gemiddeld staat de snijanthurium 3 tot 4 weken mooi op de vaas. Zowel de veredelaar als de kweker houden de houdbaarheid van hun Anthuriums nauwlettend in de gaten: “Wij proberen het assortiment continu te verbeteren. Op dit moment hebben wij een test lopen met snijanthuriums. Van alle bloemen uit de test hebben wij 1 bloem die al ruim 3 maanden op de vaas staat.”

Foto: Evanty

De Veelzijdige Anthurium

Met hun levendige kleuren, glanzende bladeren en unieke hartvormige bloemen maken Anthuriums een opvallende indruk in elke omgeving. Of het nu in een boeket is met verschillende soorten bloemen of als een mono boeket, de snijanthurium zal altijd een eye-catcher zijn. Maar ook als potplant zijn Anthuriums veelzijdig. Ze zijn perfect als kamerplant in huis, maar je kunt ze ook gebruiken als prachtig arrangement voor evenementen. Bovendien kunnen de Anthurium potplant en snijbloemen samen worden gestyled, waardoor er eindeloze mogelijkheden zijn voor creatieve toepassingen. Kortom, de Anthurium is een veelzijdig product dat in elke setting tot zijn recht komt.

Lees ook: Van Wortels tot Bloemen: De Betoverende Anthurium Plant

Blijf op de hoogte voor nog meer inzichten, verhalen en verborgen kenmerken over Anthuriums. Op ontdekkingsreis met Anthuriums, stap voor stap.