Deze keer nemen we je mee in de wereld van Karma Plants, waar we dieper ingaan op het telen van anthurium potplanten. Ontdek insiderinformatie over hun teelttechnieken, hoe ze consistent kwaliteit handhaven en welke duurzaamheidsinspanningen ze treffen. Wil je meer weten over hoe deze kwekerij zorgt voor optimale groei en bloei van anthuriums? Lees verder en duik in het verhaal achter de schermen bij Karma Plants!

Optimale Groei en Bloei

Sterke Wortels, Gezonde Groei

In de geavanceerde wereld van het familiebedrijf wordt de groei en bloei van hun anthuriums bepaald door een bijzondere teeltmethode: het “Grown with WaterWick” systeem. Maar wat houdt dit eigenlijk in? De kwekerij vertelt: “Wanneer de jonge anthuriums stekjes in hun kweekpotten worden gepoot, krijgen ze een speciaal lontje, beter bekend als de “WaterWick”. Dit slimme lontje zorgt voor contact met water dat alle benodigde voedingsstoffen bevat om de plant te laten groeien. Het mooie is dat de plant vanaf het allereerste moment ‘ervaart’ dat zijn voeding via dit lontje komt.”

Lees ook: De Reis van de Anthurium: Van Kwekerij tot Vaas

Optimale Groei en Bloei
Foto: Karma Plants

“In de kwekerij maken we gebruik van geavanceerde eb en vloed vloeren. Wanneer de vloeren vollopen met water, zuigt het slimme lontje zich vol met water wat vervolgens geleidelijk verspreid over de wortels van de plant. Deze unieke bewatering vanaf de onderkant zorgt ervoor dat de plant zelf zijn waterbehoefte kan reguleren via het lontje. Naast deze innovatieve benadering worden de planten ook van bovenaf besproeid. Het resultaat? Een consistente kwaliteit, waarbij elke plant op maat water ontvangt.”

Bij het familiebedrijf draait alles om de zorg voor de wortels, omdat ze geloven dat dit essentieel is voor een gezonde groei van de plant. Met het Grown with WaterWick systeem wordt gezorgd voor een optimale wortelvorming, wat resulteert in sterke en gezonde anthuriums. Dit is hun geheime wapen voor een stabiele en consistente groei.

Verzorgingsgemak

Het Grown with WaterWick teeltsysteem biedt ook gemak voor jou als consument. Samen met een waterdichte sierpot vormt de WaterWick een dynamisch duo dat een waterbuffer creëert. Deze slimme combinatie stelt de plant in staat om zelf water op te nemen naar eigen behoefte. Dit betekent dat je je nooit meer zorgen hoeft te maken over te veel of te weinig water gevan aan je anthurium. Zelfs als je 2-3 weken van huis bent! Nog meer gemak in de verzorging van je planten.

Foto: Karma Plants

Verantwoord Telen

Duurzaamheid staat bij Karma Plants hoog in het vaandel. Sinds 2006 heeft de kwekerij voortdurend geïnvesteerd in innovatieve initiatieven om meer milieuvriendelijk te telen. Een van de voornaamste pijlers van hun duurzaamheidsbeleid is de volledig gerecyclede waterstroom binnen het bedrijf. Regenwater, zorgvuldig opgevangen in een groot waterbassin, stroomt door het bedrijf en voorziet de planten van water. Elke druppeltje dat niet door de planten wordt opgenomen, keert terug naar de silo’s, waar het wordt gezuiverd en opnieuw gebruikt.

Een ander duurzaam hoogstandje is volledig veenvrij telen. Karma Plants: “Bij Karma Plants zetten we in op veenvrij telen, wat betekent dat we onze anthuriums laten groeien zonder gebruik te maken van veen in de potgrond. Waarom is dat belangrijk? Veen is een natuurlijke bron en het gebruik ervan kan schadelijk zijn voor het milieu. Door veenvrij te telen, verminderen we onze impact op het milieu en dragen we bij aan het behoud van waardevolle natuurlijke bronnen. Onze Grown with WaterWick teeltmethode maakt dit mogelijk.”

Optimale Groei en Bloei
Foto’s: Karma Plants

De kwekerij blijft toewerken naar nog duurzamere teeltmethoden. Zij streven ernaar hun ecologische voetafdruk te minimaliseren terwijl zij de onderscheidende kwaliteit van hun producten behouden. Daarnaast willen zij een inspirerend voorbeeld zijn met betrekking tot duurzaamheid, ook voor de volgende generatie.

Lees ook: Van Wortels tot Bloemen: De Betoverende Anthurium Plant

Blijf op de hoogte voor nog meer inzichten, verhalen en verborgen kenmerken over Anthuriums. Op ontdekkingsreis met Anthuriums, stap voor stap.