Valentijnsdag, de dag waarop we 24 uur lang onze geliefdes laten zien hoeveel ze voor ons betekenen. Er is geen andere bloem die meer met deze dag geassocieerd wordt dan de roos. Maar wist jij dat de anthuriums ook perfect zijn voor Valentijnsdag? We geven hier vier redenen waarom ook de anthurium dé ultieme bloem en -plant is om de liefde aan jouw Valentijn te tonen.

4 redenen waarom anthuriums perfect zijn voor Valentijnsdag

Langhoudend

Als je rozen verzend op Valentijnsdag dan weet je – zelfs met de beste verzorging – dat zij niet langer dan een week zullen bloeien. Dat is niet het geval met anthuriums! Een anthurium overleeft alle andere bloemen en staat vaak wekenlang mooi in de vaas. Als je wekelijks het water ververst en meteen een centimeter van de steel afsnijdt blijven anthuriums gerust 2 – 3 weken staan. De potplanten bloeien zelfs hele jaar door en staan dan ook niet voor niets bekend als langst bloeiende kamerplant. Met af en toe plantenvoeding en jaarlijks verpotten, staan zij jarenlang prachtig in bloei.

Lees ook: hoe verzorg ik mijn anthurium?

Twee cadeaus in één keer

Op Valentijnsdag is het gebruikelijk om rozen te combineren met een ander cadeau, zoals sieraden, chocolade of een teddybeer. Maar wist je dat je met anthuriums ook prachtige sieraden kunt maken zoals een broche, corsage of een haarsierraad? Zo geef je dus eigenlijk twee cadeaus in één keer!

Zeg het met bloemen

De anthurium is als eerste gesignaleerd in Zuid-Amerika en is dus van oorsprong een tropische bloem. In de vorm van de anthuriumbloem – of eigenlijk het schutblad – is een hart te ontdekken. Door haar unieke hartenvormige uiterlijk en herkomst, staat de anthurium symbool voor exotische schoonheid. Geef je iemand de anthurium cadeau dan is dat, dus een ultieme uiting van de liefde voor jouw Valentijn.

4 redenen waarom anthuriums perfect zijn voor Valentijnsdag

One-of-a-kind gift

Ben jij een kei in gedichten schrijven of iemand van weinig woorden? Op krijtpotten kun jij een eigen boodschap kwijt. De pot bevat een speciale krijtverf waardoor je je eigen tekst erop kan schrijven. Zet daar vervolgens een anthurium in de favoriete kleur in van je liefje en verras hem of haar op een originele manier. Als dat geen echte liefde is!

 

4 redenen waarom de anthurium de ultieme Valentijnsbloem en -plant is
Foto: PostPlants

Lees voor meer cadeau-inspiratie: 5x anthurium cadeau-geef-dagen om in je agenda te zetten.