Tijdens de jaarlijkse Paasviering in Rome op zondag 17 april, is de anthurium te bewonderen als hoofdbloem bij de versiering van het Sint-Pietersplein. Met meer dan een miljard mensen die deze jaarlijkse viering aanschouwen, is dit enorme evenement zowel voor anthuriumtelers als voor de gehele sierteelt een indrukwekkend podium. Arrangeur Piet van der Burg is dit jaar verantwoordelijk voor de versiering van het Sint-Pietersplein.

Toch Nederlandse paasbloemen voor de Paus

Door het vervallen van sponsoren, werd al snel bekend dat er dit jaar opnieuw geen Nederlandse bloemenpracht te bewonderen zou zijn tijdens de Paasviering op het Vaticaan. Tot een paar weken terug. Leden van de Friezenkerk in Rome, UNESCO-ambassadeur Hans Hoogeveen en John Bakker van het bisdom Rotterdam benaderden Piet van der Burg om tóch decoraties te verzorgen. En Piet koos voor de anthurium als hoofdbloem tijdens de Paasviering.

De anthurium als hoofdbloem bij de Paasviering in Rome
Foto: Floral Designer Piet van der Burg en ambassadeur Anthurium Info Debbie Olsthoorn

Liefdevolle boodschap

De ruim 1500 snijanthuriums en 400 potanthuriums zijn vertrokken richting Rome, waar ze zondag zullen pronken op het balkon van de Paus en worden verwerkt in grote creaties op het plein. De hartvormige bloem van de anthurium is perfect voor het versterken van de boodschap van hartelijkheid.

Lees ook: Langstbloeiende én luchtzuiverende anthuriums

Collectieve productpromotie

De anthuriums worden aangeboden door Anthurium Info – het kwekerscollectief van alle pot- en snijanthuriumkwekers. Debbie Olsthoorn: “Wij zijn zeer vereerd dat dit jaar anthuriums de hoofdbloemen zijn bij de paasviering in Rome en zijn benieuwd hoe het er op TV uit komt te zien.”