Van 25 november t/m 1 december vond de 20e editie van Margriet Winterfair plaats. Ruim 70.000 bezoekers hebben een bezoek gebracht aan het winterfeest in de Brabanthallen. Naast modeshows, optredens van bekende artiesten en interviews met schrijvers en columnisten, werd het publiek verrast met een groene oase met anthurium planten op het zogenoemde Groenplein.

Groene oase met anthuriums

Margriet Winterfair

Margriet Winterfair is een jaarlijks evenement dat wordt georganiseerd in de Brabanthallen Den Bosch. Het is een groots winterfeest met een tal aan activiteiten en een vol programma.

  • Sprankelende modeshows
  • Interactieve workshops
  • Optredens van bekende artiesten
  • Live interviews met schrijvers en columnisten

Daarnaast konden bezoekers shoppen en de lekkerste recepten ontdekken.

Groenplein

Tussen alle drukte was er ook een oase van rust. Groen-expert Romeo Sommers creëerde namelijk een paradijs met planten, genaamd het Groenplein. Bezoekers konden hier tot rust komen, wat eten en drinken, inspiratie opdoen, demonstraties aanschouwen en deelnemen aan workshops. Ruim 1.000 anthuriums werden gebruikt voor deze groene oase.

Lees ook: Anthurium bloemen op de catwalk tijdens Paris Fashion Week

Interactieve workshops

Bezoekers konden zich inschrijven voor workshops. Tijdens deze workshops gingen deelnemers aan de slag met anthurium planten en kleurstiften. Terwijl de planten een feestelijke make-over kregen, vertelde groen-expert Romeo over alle ins en outs van de anthurium. Hoe je optimaal van de plant kunt genieten, wat voor positieve impact planten hebben op de gezondheid en hoe lang de bloeitijd is. Aan het einde van iedere workshop kregen de deelnemers een prachtige anthurium plant mee naar huis.

Groene oase met anthuriums op Margriet Winterfair

Lees ook: Anthurium: Breathe & Bloom

Donatie

Op de laatste dag van de Margriet Winterfair zijn de 1.000 planten gedoneerd aan Stichting Quiet Community Den Bosch. Deze stichting zet zich in voor mensen die met armoede te maken hebben. De planten komen ten goede aan mensen die in armoede leven, met als intentie om ook hen een geluksmoment te bieden tijdens de feestmaand.

Margriet Winterfair is ook volgend jaar weer te bezoeken van 24 t/m 30 november 2023, in Den Bosch. Kijk op de website voor tickets en meer informatie.