Donderdag 14 april start de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022! Dan opent Floriade haar poorten een half jaar lang in Almere. Je ontdekt hier oplossingen van innovators uit binnen- en buitenland die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken op het gebied van groen, voeding, gezondheid en energie. Denk aan inspirerende tuinen, congressen, workshops, tentoonstellingen, indrukwekkende attracties, verrassende proeverijen, kunst en cultuur. Deze bloemen & planten expositie vindt slechts één keer in de 10 jaar plaats, dus zorg dat je het niet mist!

Floriade Expo 2022

Het Floriade-park is 60 hectare groot en een feest van groen en duurzame technologie. In dit levend laboratorium worden nieuwe technologieën voor groen, voedsel, energie en gezondheid onderzocht en toegepast, maar dat is nog niet alles. Er valt van alles te zien, ruiken en proeven op de Expo! Zweef bijvoorbeeld hoog boven het Floriade-park in de kabelbaan en maak kennis met dit groene vervoersmiddel van de toekomst. Of maak een reis door de glastuinbouw in The Green House: van zaadje of stekje tot groente en fruit op je bord of tot prachtige bloemen en planten.

Foto: Floriade

Thema: Growing Green Cities

Het thema van Floriade Expo 2022 is Growing Green Cities. Een belangrijk thema, want steden over de hele wereld worden steeds groter. Hoe gaan we al die mensen op een verantwoorde manier voeden, wat betekent het voor de dieren, hoe gaan we in een mooie balans met elkaar verder leven? Overal ter wereld wordt daarover nagedacht en dat komt samen bij Floriade. Hier kun je zien wat je als inwoner kunt doen op een duurzame, circulaire manier met behoud van biodiversiteit, want we moeten beter gaan zorgen voor onze planeet. Dus duik in het thema Growing Green Cities en laat je verrassen!

Praktische informatie

Floriade Expo 2022 is van 14 april t/m 9 oktober 2022 elke dag van 10.00 tot 19.00 uur open. Meer informatie en tickets vind je op de website.

Floriade Expo 2022: de bloemen & planten expositie die je niet wilt missen
Foto: Floriade

Lees ook: Flexa kleur van het jaar 2022: Bright Skies