Wist je dat de anthurium in verschillende vormen bloemen komt? De anthurium is een zeer diverse bloem en is in allerlei maten en uitvoeringen verkrijgbaar. Zo zijn er tulpvormige, lintvormige, hartvormige, bekervormige en generfde bloemen. In dit artikel lichten we de klassieke hartvormige anthurium bloem toe.

De hartvormige anthurium bloem

De meest klassieke anthurium vorm is de hartvormige bloem, die ken je vast wel. Als je deze anthurium goed bekijkt, zie je dat de bloem de vorm van een hart heeft. Een boeket met anthuriums erin bezit daarom extra veel liefde. En dit maakt deze bloem het ideale cadeau voor Valentijnsdag, Moederdag, Vaderdag, of welke dag dan ook dat je je geliefde, familie of vrienden wilt verrassen. Of aan jezelf natuurlijk! Zet de hartvormige anthurium bloem op een plek in huis waar je veel bent, zodat de bloem wat extra liefde kan verspreiden.

De anthurium, ook wel de flamingobloem genoemd, blijft zo’n 2 – 3 weken mooi in de vaas staan. Wel even één keer per week het water verversen. Nog een leuk feitje: het hartvormige gedeelte van de anthurium is eigenlijk het zogenaamde schutblad. De daadwerkelijke bloemen zijn piepklein en zitten op de lange kolf in het midden!

Lees ook: Hartvormige bloemen voor Valentijnsdag

Hoe kies je de meest geschikte anthurium voor je moeder?

Lees ook: Endless anthurium: dit zijn de verschillende vormen van de anthurium