Oorspronkelijk groeien anthuriums buiten, vooral in tropische regenwouden in Zuid-Amerika, maar in Nederland zijn het kamerplanten. Dit omdat ze aan warmte en een hoge luchtvochtigheid gewend zijn, en niet tegen kou kunnen. Als de temperatuur onder de 17°C ligt, krijgen ze het ‘koud’. Maar dat betekent niet dat anthuriums in Nederland niet buiten kunnen staan. In de zomer kun je anthuriums in de tuin zetten! Lees verder voor inspiratie.

Anthuriums in de tuin

Een anthurium kan buiten staan, mits de omstandigheden optimaal zijn. Het is een tropische plant, dus ze houdt van warme temperaturen. Als de temperatuur rond de 20°C ligt, kun je de anthurium in de tuin zetten. Maar let er op dat ze op een windvrije plaats en in de schaduw staat. En als het ’s nachts afkoelt, kun je de plant het beste weer naar binnen halen.

Lees ook: Kan een anthurium buiten staan?

Inspiratie voor een tuin met anthuriums

Heb je een oude plantenpot in huis, die je eigenlijk niet meer zo mooi vindt? Gebruik een verfspray of stone-look spray om ‘m een make-over te geven! Je herkent ‘m niet terug.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anthurium Info (@anthuriuminfo)

Wil je je tuin met meer anthuriums aankleden? In onderstaande video zie je een aantal leuke manieren om ze in de tuin te plaatsen. Bijvoorbeeld in een plantenpot op de grond of in een plantenhanger aan een muur. En wat denk je van een aantal anthurium bloemen in een vaasje?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Anthurium Info (@anthuriuminfo)

Bekijk voor meer informatie onze FAQ over de anthurium. Hier lees je bijvoorbeeld meer over de verzorging van een anthurium, verpotten, snoeien, maar ook wat je tegen bruine bladeren doet en hoe je de plant weer in bloei krijgt.