Kan een anthurium buiten staan? Het is een veelgestelde en logische vraag. Want ondanks dat het een kamerplant is, wil je er buiten wellicht ook van genieten. Zeker in de zomer! In dit artikel lees je of je de anthurium het beste binnen of buiten kunt zetten.

Kan een anthurium buiten staan?

Een anthurium kan buiten staan, mits de omstandigheden optimaal zijn. Het is een tropische plant, dus ze houdt van warme temperaturen. Als de temperatuur in de zomer rond de 20°C ligt, kan de anthurium wel buiten staan. Maar let er op dat ze op een windvrije plaats en buiten direct zonlicht staat. Dus als het ’s nachts weer afkoelt, kun je je plant het beste weer naar binnen halen.

Lees ook: 7 manieren om je planten mooi neer te zetten

Kan een anthurium tegen kou?

Anthuriums kunnen niet tegen kou en zijn zelfs erg kougevoelig. Als de temperatuur onder de 17°C ligt, krijgt ze het ‘koud’. Het is een tropische plant, dus een temperatuur tussen de 20°C en 22°C is optimaal.

Lees voor meer informatie onze FAQ over de anthurium. Hier lees je bijvoorbeeld over de verzorging van een anthurium, verpotten, snoeien, maar ook wat je tegen bruine bladeren doet en hoe je de plant weer in bloei krijgt.

@anthuriuminfo

Garden makeover with Anthuriums! #gardenmakeover #gardeninspo #tuininspo #tuinmakeover #gardendeco #tuindecoratie #tuin #gardenaesthetic #anthurium

♬ Garden – Grady