Het staat vast al in je agenda, maar 14 februari is het weer Valentijnsdag. De mooiste waardering voor de dag van de liefde ís en blijft een verse bos bloemen. Waar in februari de seizoensbloemen vaak lastig verkrijgbaar zijn, is de anthurium het hele jaar door verkrijgbaar. En ook nog eens perfect voor Valentijn.

De bloem heeft de vorm van een hart

De anthurium is een zeer diverse bloem en is daarom ook in allerlei maten en uitvoeringen verkrijgbaar. Zo heb je natuurlijk de potplanten en snijbloemen, maar ook de bloemvormen kunnen variëren. Van tulp- en lintvormig tot bekervormig en generfde bloemen. Maar de meest voorkomende bloemvorm is toch wel de unieke hartenvorm. En daarmee dé ultieme Valentijnsbloem en -plant.

De anthurium, ook flamingobloem genoemd, is een ongecompliceerde snijbloem. Als je ze vers koopt, een stukje van de steel snijdt en het water regelmatig ververst, is het extreem duurzaam. De snijanthurium heeft namelijk een vaasleven van 2 – 3 weken. De echte bloemenkenners weten het waarschijnlijk, maar het hartvormige gedeelte van de anthurium is eigenlijk het zogenaamde schutblad. De daadwerkelijke bloemen zijn piepklein en zitten op de lange kolf in het midden.

Individueel of in het boeket

Wat betreft de kleur van Valentijnsbloemen betreft, is alles toegestaan. Anthuriums zijn verkrijgbaar in klassiek rood – de kleur van de liefde – maar ook in wit, roze, abrikoos, violet of zelfs groen en chocoladebruin. Ze zijn goed neer te zetten als een enkele bloem in een smalle vaas en als boeket kun je ze makkelijk combineren met andere bloemenbeauty’s. Of je anthuriums nu in eenvoudig glas, een gekleurde vaas of in een grijze betonnen pot zet – door hun elegante verschijning complimenteren ze elke stijl.

Foto: Anthura

Lees ook: 4 redenen waarom de anthurium de ultieme Valentijnsbloem en -plant is.