De nieuwe kamerplanten- en stadstuinwinkel Wildernis laat zien hoe mooi anthuriums in hun aanbod en interieur passen. Even voorstellen: Wildernis is een Kamerplanten- en stadstuinwinkel in Amsterdam. Bij ons vind je alleen producten die een link hebben met groen, in de breedste zin van het woord. Van tuingereedschap naar botanische prints, en van biologische potgrond tot sieraden geïnspireerd door groenten. Denk ook aan plantenhangers in alle vormen en maten, (tuin)boeken, bijzondere zaden en heel veel kamerplanten.

Wij zijn deze winkel begonnen omdat het er simpelweg nog niet was. Dat deden we puur op gevoel. Het is dan ook een plek geworden waar we zelf ook graag zijn. Om inspiratie op te doen, te relaxen tussen het groen, maar ook om even snel iets te halen wat je nodig hebt omdat je met je tuin of planten bezig bent.

Tuinieren geeft rust

Met je handen in de aarde wroeten of aanrommelen met plantjes heeft een rustgevende werking, dat weten wij uit ervaring. Dat is natuurlijk iets dat alle stadsmensen wel kunnen gebruiken. Misschien dat daarom kamerplanten weer helemaal terug zijn: we zitten de hele dag naar allerlei schermpjes te staren, telefoon, iPad, computer. Wat is er dan fijner om die connectie met de natuur weer voelen door je planten te verzorgen, te experimenteren met stekjes of noem maar wat. Werkt net zo goed als yoga – zeker weten.

Hangende planten

Wildernis staat en hangt bomvol met kamerplanten. anthuriums horen daar ook bij, het zijn immers sterke, makkelijke en mooie planten: een voorwaarde om bij ons in de winkel te mogen staan. Sommige mensen vinden anthuriums traditioneel maar als je voor lichtere kleuren kiest, passen de planten heel goed in het huidige kleurenpalet. En daarnaast: hoe authentieker, hoe beter.

In onze winkel presenteren we onze planten hangend, zowel aan het plafond of aan de muur. Dat was populair in de jaren 70 en slaat nu weer aan. In deze retro plantenhangers staan anthuriums ook heel goed. Hang een aantal plantenhangers op verschillende hoogte voor een speels effect. Stem de kleur van de plantenhanger af op de kleur van de anthurium. Zo’n plantenhanger kan je trouwens ook zelf maken. Wij willen onze planten ook zo natuurlijk mogelijk presenteren, vandaar de keuze voor deze potten. Kijk eens hoe mooi de anthuriums hierin uit komen.