Als je een bos verse bloemen koopt, wil je dat ze zo lang mogelijk mooi staan. We hebben allemaal weleens een bos bloemen gekocht en blij in huis neergezet, om er na een paar dagen achter te komen dat ze alweer verwelkt zijn. Super zonde! Dus, welke bloemen blijven lang mooi? In dit artikel zetten we er een aantal op een rij.

Welke bloemen blijven lang mooi?

Anthurium snijbloemen staan gerust twee tot drie weken lang mooi in de vaas. Het zijn sterke bloemen, met een stevige steel. De bloem erg makkelijk in haar verzorging en heeft over het algemeen heel weinig nodig om toch heel lang mooi te blijven.

De anthurium is verkrijgbaar als snijbloem en potplant, in allerlei maten en uitvoeringen. Ook de bloemvormen variëren; van hart-, naar tulp- en lintvormig. En dat is nog niet alles, want ze zijn er ook nog in een diversiteit aan kleuren. Denk aan roze, oranje, paars, geel, zalm, bruin en zelfs zwart. Wil je het nog bonter maken? Ga dan voor een variëteit met meerkleurige bloemen.

Lees ook: Waar kun je anthurium bloemen kopen?

Andere bloemen die lang goed blijven, zijn bijvoorbeeld chrysanten en anjers. Chrysanten komen ook in allerlei kleuren, en zijn daarom lekker zomers. Ze blijven wel drie weken goed. Ook Anjers zijn wel drie tot vier weken houdbaar.

Verzorging

Een voorwaarde om lang van je bloemen te kunnen genieten, is een goede verzorging. Want zelfs de makkelijkste bloem gaat dood als deze niet goed verzorgd wordt. Ga dus altijd meteen aan de slag met een verse bos bloemen. Verwijder de verpakking en elastiekjes, en snijd een paar cm van de onderkant van de stelen schuin af. Snijd ook meteen de bladeren die het water raken af, want bacteriën vermeerderen zich hier gemakkelijk op.

Zet de bloemen op een goede plek in huis, waar ze wel daglicht krijgen maar niet in direct zonlicht staan. Vervang vervolgens een keer per week het water, en snijd meteen nog een cm van de onderkant van de stelen. Zo kunnen ze weer even vooruit!

Lees ook: Zo gaat een bos bloemen een stuk langer mee