Het is zomer en de zon schijnt volop. Genieten! Maar dat betekent dat het binnenshuis ook een stuk warmer is. En daar zijn bloemen over het algemeen niet zo blij mee. Bloemen houden namelijk niet zo van de hitte: vanaf zo’n 22 graden kunnen ze een stukje sneller verwelken. Daarom delen we in dit artikel een aantal tips om anthurium bloemen te verzorgen bij warm weer, zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten.

Anthurium bloemen verzorgen bij warm weer

Hoe zorg je ervoor dat je bloemen de hitte ook overleven? Met onderstaande 3 tips hoef je je daar geen zorgen over te maken!

Lees ook: Zo maak je een tropisch zomer-arrangement met anthuriums

Zorg voor een schone vaas

Zorg ervoor dat je vaas schoon is, voordat je de bloemen erin zet. Anders zitten er wellicht nog bacteriën in en staan de bloemen meteen al 1-0 achter! Gebruik afwasmiddel en warm water om alle bacteriën te doden. Boen de vaas grondig schoon en spoel na met water.

bloemen verzorgen bij warm weer

Zet de anthurium bloemen op een koele plek

Het liefst zet je de bloemen natuurlijk op een plek waar je ze het beste kunt zien. Maar voor bloemen is het belangrijk dat ze op een koele plek staan. Dan gaan ze namelijk een stuk langer mee! Vermijd in ieder geval een plekje in direct zonlicht, want de zon schijnt fel en kan de bladeren van de bloemen laten verbranden. Als het binnen echt heel warm is, kun je ze misschien zelfs nog beter buiten in de schaduw zetten.

Ververs het water dagelijks

Waar wij in de zomer meer dorst hebben, hebben bloemen dat ook. Daarom is het belangrijk dat je het water in de vaas dagelijks ververst. Zo hebben de bloemen niet alleen altijd genoeg water, maar geef je bacteriën ook niet de kans om zich te vermenigvuldigen.

Lees ook: 5x DIY met planten en bloemen om te maken in de zomervakantie