Het verzorgen van een anthurium is niet moeilijk. Toch zijn er een aantal dingen die je níet moet doen. Omdat dat ook handig is om te weten, zetten we de 4 meest gemaakte fouten bij het verzorgen van anthuriums op een rij. Zo kun jij ervoor zorgen dat je die niet maakt!

Meest gemaakte fouten bij het verzorgen van anthuriums

Te veel water geven

Als je een anthurium te veel water geeft, kunnen de wortels gaan rotten. Wortelrot ontstaat namelijk door stagnerend water. Voel dus altijd eerst even aan het potgrond voordat je water geeft! Voelt het nat aan? Wacht dan nog even met water geven. Over het algemeen kun je een anthurium plant in de winter het beste één keer per week water geven, ’s zomers mag dat wel twee keer per week zijn.

meest gemaakte fouten
Foto: Anthura

In de vensterbank zetten

Veel mensen zetten hun anthurium in de vensterbank, waar hij in de volle zon staat. En hoewel de anthurium een echte warmteliefhebber is, kunnen hierdoor de bladeren van de plant verbranden. Zet je anthurium dus op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht.

Lees ook: Het Verschil Tussen Direct en Indirect Zonlicht

Foto: Anthura

Ongezonde bladeren niet weghalen

Als je je anthurium water geeft, controleer dan ook meteen even of hij geen ongezonde of dode bladeren heeft. Is dat wel het geval? Verwijder ze dan meteen even. Anders steekt de plant nog energie in de bladeren die ongezond zijn, en blijft er minder energie over voor de bladeren die wél nog leven!

Niet verpotten

Let goed op of de plant niet te groot is geworden voor z’n pot. Voor de groei van een anthurium is het namelijk belangrijk dat deze zo nu en dan verpot wordt. Gebruik hier een plantenpot voor waarbij de diameter minimaal twintig procent breder is dan de vorige, zodat de plant lekker kan groeien. Doe dit bij voorkeur in de lente, omdat de lichtere dagen de knopvorming stimuleren.

Lees ook: Een anthurium plant verpotten? Zo doe je dat