Wil jij jouw anthurium verpotten, omdat de plant bijvoorbeeld te groot is geworden voor haar pot? Goed idee! Doe dit bij voorkeur in de lente, omdat de lichtere dagen de knopvorming stimuleren. Een ander goed moment is als je haar net gekocht hebt, zodat ze meteen goed kan acclimatiseren. In dit artikel lees je hoe je een anthurium het beste kunt verpotten.

Anthurium verpotten

Het beste kun je eens in de twee jaar je anthurium verpotten. Meestal heeft ze dan wel een grotere pot nodig. Door dit te doen, krijgen de wortels weer alle ruimte om te groeien.

Benodigdheden

  • Een plantenpot, zorg dat de diameter minimaal 20% breder is dan de huidige pot
  • Anthurium potgrond
  • Optioneel: hydrokorrels

Anthurium verpotten stappenplan

Eventueel kun je beginnen met wat hydrokorrels op de bodem van de pot, om te voorkomen dat de anthurium met de wortels in een laagje water komt te staan. Maar dit is niet noodzakelijk.

Leg een klein laagje anthurium potgrond in de nieuwe plantenpot. Haal vervolgens de anthurium uit de ‘oude’ pot, en zet haar over in de nieuwe. Vul aan met nog meer potgrond, zodat de plant lekker stevig zit. En als je dan toch bezig bent, meng dan meteen een beetje anthuriumvoeding door de potgrond. Zo kan ze weer even vooruit!

Lees ook: Waar kun je een anthurium plant online bestellen?

Een anthurium verzorgen

Zet je anthurium op een lichte plaats, maar niet in de volle zon. Verder heeft ze niet veel verzorging nodig. In kamertemperatuur en één tot twee keer in de week een scheutje water is zij al tevreden. Vergeet niet af en toe je anthurium te snoeien. Dit heeft meerdere voordelen, maar de belangrijkste is dat je langer van haar kunt genieten! In dit artikel lees je alles over hoe je een anthurium kunt snoeien.

Meer tips over de verzorging van de anthurium lees je hier.

Dit zijn de belangrijkste verzorgingstips voor bloemen en planten