Een anthurium snoeien heeft meerdere voordelen. De belangrijkste: je kunt langer van haar genieten! Want als een anthurium plant verwelkte bloemen en oude bladeren heeft, gaat er veel energie naar het opnieuw laten opleven hiervan. Terwijl als je ze wegknipt, de plant die energie kan gebruiken voor het maken van nieuwe bloemen en bladeren! En dat is wat we willen, toch? Hoog tijd dus om aan de slag te gaan. In dit artikel lees je alles over hoe je een anthurium kunt snoeien.

Een anthurium snoeien

Om een anthurium te snoeien heb je het volgende nodig:

  • Een snoeischaar
  • Een plantenspuit met water erin

Ga als volgt te werk:

  1. Begin met het verwijderen van eventuele gele of bruine bladeren. Als deze niet gemakkelijk loslaten, kun je ze met een snoeischaar afknippen.
  2. Verwelkte bloemen kun je het beste verwijderen door de stengel tot op de voet van de plant af te knippen. De anthurium kan hierdoor alle energie steken in het laten groeien van een nieuwe stengel.
  3. Kijk dan nog even naar de anthurium plant in z’n geheel. Zie je nog bladeren die niet de natuurlijke vorm van de plant hebben? Verwijder deze dan. Je herkent ze aan het feit dat ze te lang zijn of in een lastige hoek groeien. Pas wel op dat je niet te veel bladeren verwijdert, behoud er minstens vier.
  4. Besproei de plant tot slot met een plantenspuit, zodat het water direct op de bladeren en stengels komt.

Lees ook: Hoe verzorg ik mijn anthurium?

Anthurium verzorging

Anthuriums zijn zeer lang houdbaar, zeker met de juiste verzorging. Als de plant een glimmende bladkleur heeft en nieuwe bloemen produceert, kun je ervan uitgaan dat ze in gunstige omstandigheden verkeert. Geef haar in de zomer twee keer per week water, in de winter is één keer per week voldoende. Zorg ervoor dat het potgrond nooit helemaal droog is, maar dat de plant ook niet laat verdrinken in al het water. Let er dus op dat er geen watervorming onderin de pot ontstaat.

Heeft je anthurium geen verwelkte bloemen en oude bladeren, maar wil je haar wel inkorten? Dan kun je je plant stekken, daar lees je alles over in dit artikel. Is je anthurium te groot geworden voor haar pot? Dan kun je haar verpotten. Lees er alles over in dit artikel.

Heb je nog andere vragen over de anthurium? Bekijk dan ook even de FAQ.

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Hoe snoei je een Anthurium plant_