De anthurium is niet gevoelig voor ziektes. Wel kan het gebeuren dat er wortelrot ontstaat, of dat blad- en schildluizen zich in de plant vestigen. We geven een aantal tips over wat je het beste kunt doen met een anthurium met ziektes en/of plagen:

Wortelrot

Het kan voorkomen dat er wortelrot ontstaat. Dit uit zich door bruin verkleurde, rottende wortels en gele of bruine stengels en bladeren. Als je dit ziet kun je de anthurium plant uit haar pot halen, de rotte delen verwijderen en de gezonde stukken in nieuw goed doorlatend potgrond plaatsen. Lees via deze link meer over anthurium potgrond.

Wortelrot ontstaat door stagnerend water, dus waarschijnlijk is er iets fout gegaan met het water geven. Let goed op dat je pas water geeft als de potgrond vrij droog aanvoelt en gebruik goed doorlatende potgrond.

Blad- en schildluis

Blad- en schildluis zijn ziektes waar de anthurium mee te maken kan krijgen. Dit kun je herkennen aan de insecten zelf, of bruine of gele vlekken op de bladeren van de plant. Bladluis is gemakkelijk te verwijderen met een plantenspuit met koud water. Schildluis is wat hardnekkiger en hiervoor is een biologisch bestrijdingsmiddel nodig. Gebruik deze volgens de aanwijzingen op de verpakking, controleer regelmatig en behandel eventueel opnieuw. Schildluizen houden trouwens niet van vocht, dus door de anthurium plant regelmatig te besproeien, voorkom je dat de insecten in de plant gaan zitten.

Lees hier meer over de verzorging van de anthurium.