De anthurium komt van nature in tropische gebieden voor, en groeit daar in een vochtig en warm klimaat. Dit terwijl de luchtvochtigheid in de meeste kamers meestal heel laag is. Daarom is het goed om even naar de potgrond van de anthurium te kijken. We geven een aantal tips!

Anthurium potgrond

De wortels van de anthurium zijn eigenlijk grotendeels luchtwortels, die gemakkelijk verstikken in normale potgrond. Daarom doet ze het goed in een luchtig en vochtdoorlatend grondmengsel. Deze potgrond moet er voor zorgen dat de plant altijd licht vochtig is, maar wel luchtig en goed doorlatend. Ook is een stevige hoeveelheid voedingsstoffen van belang. Je kunt hier zelf voor zorgen door tuinaarde met ruime hoeveelheden spagnum en turf te mengen. Maar je kunt ook speciale anthurium potgrond kopen, waarbij dat al voor je gedaan is. De samenstelling van deze potgrond is specifiek toegespitst op de anthurium.

Anthurium potgrond kun je bijvoorbeeld via Pokon of bij Praxis kopen.

Verpotten

Bij oudere anthurium planten is het een goed idee om ze eens in de twee jaar te verpotten in een nieuw, luchtig mengsel. Via deze link lees je hoe je dat het beste doet.

Hoe gebruik je anthurium potgrond?

  • Dompel de anthurium plant voor het ompotten in lauw water
  • Zet haar vervolgens in een nieuwe pot
  • Vul de pot op met de zelf samengestelde of gekochte anthurium potgrond
  • Geef haar daarna voldoende water

Eenmaal omgepot heeft de anthurium de eerste twee maanden geen voeding nodig. Lees via deze link meer over de verzorging van de anthurium plant.