Als het om planten gaat zeggen we: hoe meer, hoe beter. Maar daardoor kan het best eens gebeuren dat je een nieuwe plant hebt gekocht, maar geen nieuwe plantenpot. Geen zorgen, er zijn genoeg leuke alternatieven voor een plantenpot te vinden. Spullen die officieel geen plantenpot zijn, maar daar wel voor gebruikt kunnen worden! En meestal heb je ze al in huis. Lees snel verder voor onze tips!

5x alternatieven voor een plantenpot

Er zijn zoveel meer opties om je plant leuk neer te zetten dan in een plantenpot. We zetten 5 ideeën op een rij.

1. Theedoos

Een theedoos met vakjes is ideaal om een aantal kleine plantjes in te zetten. Het ziet er meteen gezellig uit, zo’n mini plantenhoekje.

2. Glazen stolp

Zet je plant onder een glazen stolp en het is meteen een eyecatcher. Helemaal gaaf als je er eerst een kokedama van maakt!

Lees ook: Zo maak je een anthurium kokedama

5x originele alternatieven voor een plantenpot

3. Alternatief voor een plantenpot: kaarsenhouder

Had je een mooie geurkaars in huis, maar is hij opgebrand? Gooi ‘m dan niet weg! Meestal zijn het stijlvolle potjes, die heel goed door kunnen als plantenpot.

4. Rieten mand

Een rieten mand is een leuke manier om een plant neer te zetten. Check wel even of er een plastic laagje inzit zodat-ie waterdicht is. Zo niet, zet je plant dan op een schoteltje in de bodem. Zo voorkom je hij lekt als je de plant water geeft.

 

5x originele alternatieven voor een plantenpot
Happy Monday Blog

5. Glazen potje als plantenpot

Een glazen potje is ook ideaal als plantenpot. Denk hierbij aan een weckpot, mason jar of gewoon een lege glazen pot waar etenswaren in zat.

Bekijk ook deze video voor 3 originele alternatieven voor een plantenpot:

@anthuriuminfo

3 great plant pot alternatives! #plantpotdiy #anthuriumplant #homedecorideas #interiorinspiration #kamerplanten #planten #plants #anthuriums

♬ Coffee Music Time – Cafe Music BGM channel