We hebben weer een leuke Instagramtip voor je: Ikkewonen, het Instagramkanaal van Marike. Een creatieve bloemiste die haar passie voor interieur deelt met haar volgers. Marike’s interieur is een weerspiegeling van haar eigenheid en creativiteit. Onlangs ontving ze een prachtige bos snijanthuriums om te schikken. Ze passen naadloos in de stijl van haar huis en voegen een vleugje natuurlijke elegantie toe.

Lang en Kort Schikken

Minimalistisch en Functioneel

De eigentijdse interieurstijl van Marike laat zich het best omschrijven als Scandinavisch Japandi met een eigen twist. Geen huis met veel accessoires, meubels en tierlantijnen, maar eerder minimalistisch en functioneel. Door het gebruik van zachte tinten en naturellen heeft Marike een warme en rustgevende sfeer gecreëerd. De ‘eigen twist’ die het interieur heeft, bestaat bijvoorbeeld uit DIY’s en vondsten bij kringloopwinkels. Wanneer Marike, die bloemiste is, niet aan het werk is, zit ze niet stil. Ze onderneemt graag leuke dingen met de kinderen, rommelt wat in huis, klust samen met haar man en is natuurlijk actief op social media. Daar doet ze volop wooninspiratie op en deelt ze creaties uit haar eigen woning.

Lees ook: Binnen-Buiten Balans: Anthuriums in Jellina’s Woudhuis

De snijanthuriums die Marike ontving, zijn helemaal afgestemd op haar interieur: zachte pasteltinten en wit. Marike: “De bloemen komen heel goed tot hun recht binnen de Scandinavische Japandi woonstijl. De bloemkleur is daarbij uiteraard zeer bepalend maar ook de bladloze steel geeft een minimalistische uitstraling. Sowieso vind ik het erg fijn dat anthuriums wekenlang mooi blijven op de vaas.”

Foto: Ikkewonen

Omdat Marike dol op bloemen is, gaf zij haar eigen twist aan de boeketten. Marike: “Anthurium kun je heel goed combineren met andere bloemen. Ik heb ze op de vaas gezet met onder meer witte Agapanthus, perzikkleurige Violier, Franse tulp en siergrassen. Het boeket krijgt zo een extra speelse uitstraling. Door niet te veel bloemen op de vaas te zetten, behoud je bovendien luchtigheid in een boeket.”

Lang en Kort Schikken

In een vaas zorgen anthuriums voor hoogte, maar als je de stelen kort afsnijdt, kun je er ook kort bloemwerk mee maken. Marike: “Ik heb daarom een schaalschikking gemaakt. Dat begint met een blok steekschuim. Dat laat je zich eerst goed volzuigen met water en vervolgens schik je er de bloemen in. Snij de stelen daarbij schuin af. Ik heb een combinatie gemaakt van Anthurium, Agapanthus, Violier, Gerbera en siergrassen. De kleuren en bloemvormen lopen mooi in elkaar over. In tegenstelling tot het luchtige boeket in de vaas oogt de bloemenschaal juist compact. Dat is het geheim van kort geschikte bloemen. Ik geef het bloemwerk ongeveer eens per week een flinke scheut water.”

Foto’s: Ikkewonen

Lees ook: Van Lege Plekken naar Blijven Bloemenpracht: Flamingo’s bij Madeleine

Wil je Marike volgen via Instagram? Klik hier.

Liever TikTokken? Check dan https://www.tiktok.com/@ikkewonen