We raden aan anthurium planten zo’n een à twee keer per week water te geven in de zomer. In de winter is één keer voldoende. Maar niet elke plant is hetzelfde, en heeft op hetzelfde moment water nodig. Het is dus altijd belangrijk om zelf even te controleren of dat het geval is. Want je wilt je plant natuurlijk niet laten verdrinken! Vind jij het lastig om te bepalen of je planten water nodig hebben? Dan hebben wij dé planten water check voor je.

De makkelijkste planten water check

Het enige wat je voor deze water check nodig hebt, is een saté prikker! Pak je anthurium plant, steek de prikker zo’n twee cm diep in de aarde, en bekijk het stokje als-ie eruit komt. Is het droog? Dan heeft je plant water nodig. Zit er wat aarde op het stokje? Dan heeft-ie nog voldoende en kun je een paar dagen wachten met water geven. Eigenlijk werkt het hetzelfde als met een taart bakken, dan steek je er een prikker in om te zien of de taart gaar is.

Is het nog niet helemaal duidelijk? Bekijk deze planten water check dan op onderstaande video:

@anthuriuminfo

The best quick plant water tip! #planthack #planttipsandtricks #plantentiktok #plantsoftiktok #plantenvoeding #anthuriumplant #houseplantcare

♬ For Love – Jeff Kaale

Lees ook: Hoe verzorg ik mijn anthurium plant of snijbloemen?