Stylist Elize Eveleens heeft voor haar werk ontelbare hoeveelheden bloemen en planten voor de lens gehad. Maar deze twee foto’s met anthurium horen tot haar persoonlijke favorieten.

De foto van de jonge vrouw met een opvallend grote anthurium hangt op groot formaat op haar kantoor. En hoewel de opname alweer van enkele jaren terug dateert, verveelt het beeld haar geen seconde: ”Het is voor mij een mooi voorbeeld van ‘girl power’ waarbij tegelijk de kracht en het stoere van de anthurium goed tot hun recht komen.”

Foto: Elize Eveleens

Gewoonheid

De foto van man met hoed én anthurium spreekt haar aan vanwege de gewoonheid. “Het is zoals het is, op dit plaatje. Hier wordt niks mooier gemaakt.” Het enige wat Elize heeft gedaan – zoals ze ook deed bij ‘girl power’ – is de kleurrijke planten tegen een witte achtergrond plaatsen. Maar dat is niet meer dan een fotografisch trucje om het plaatje wat helderder te maken.

Overlever

Anthuriums nemen om verschillende redenen een bijzonder plek bij haar in. Ze vindt de plant eigenzinnig en ze is gecharmeerd van de veelkleurigheid. “Bepaalde soorten kleuren na verloop van tijd van roze naar groen, dat vind ik erg leuk.” Niet onbelangrijk is verder dat de anthurium weinig vraagt. In haar studio/werkplaats staat een exemplaar van meer dan een jaar oud. “Het is de ideale plant voor mensen met een druk leven. Een maatje, die trouw op je wacht en het altijd blijft doen”.

In de rugzak

Hoe bijzonder de band tussen anthurium en Elize is blijkt uit het feit dat ze ooit een exemplaar heeft meegenomen op… vakantie. Lachend: “Ja, we gingen op pad met de camper en ik vond dat daar een plant bij hoorde. We trokken zes weken door Noorwegen en ik heb die plant werkelijk overal gefotografeerd. Zelfs bij een wandeling langs een fjord ging die anthurium mee. Gewoon, in de rugzak.”

Werk van Elize is te bekijken op www.klimprodukties.nl