Onder de naam Mevrouwstyling geeft Gerdien Lodewijk uit Drachten regelmatig een inkijkje in haar interieur. Daarbij gaat Gerdien liever niet voor ‘veilig wit’ maar kiest ze juist voor kleur. Het is dan ook logisch dat kleurrijke anthuriums een plekje in haar woonkamer kregen. Een korte kennismaking.

Kleurrijke Anthuriums

Passie voor Interieur en Kleur

Gerdien: “Al vanaf het moment dat we de sleutel van onze eerste woning in handen kregen, ben ik bezig met het interieur. De muur krijgt regelmatig een ander kleurtje en ik ben ook continu bezig met het veranderen van de inrichting van kamers. Er zijn in de afgelopen jaren al heel wat stoelen, banken en kasten voorbij gekomen. Ik geniet erg van het vinden van een kringloopgelukje of het zoeken naar nieuwe leuke meubels.

Lees ook: Stijltrend 2024 Viva La Vida: het leven vieren met passie & kleur

kleurrijke anthuriums
Foto: Mevrouw Styling

Als Gerdien in 2018 haar opleiding Interieurstyling aan de Interieuracademie heeft afgerond wordt ze ook actief op Instagram. Gerdien: “Ik vind het erg leuk om anderen te inspireren en uit te dagen om meer kleur in het interieur toe te passen. En gelukkig vinden veel mensen dat ook want de afgelopen jaren is mijn kanaal Mevrouwstyling ontzettend gegroeid. Tegenwoordig heb ik ook een eigen webshop en winkel waar ik onder meer allerlei kleurrijke woonaccessoires verkoop.”

Kleurrijke Anthuriums

In Gerdiens interieur staan verschillende kamerplanten zoals een grote gatenplant (Monstera). Groen in huis brengt leven en gezelligheid met zich mee. Een van de manieren om kleur in huis te brengen is met bloeiende kamerplanten. Vandaar dat Gerdien koos voor een mix van roze en paarse anthuriums: “Ik heb ze een plekje gegeven in een mooie, groene pot. Zo met z’n allen in één pot staat dat heel tof! Het is belangrijk daarbij wel belangrijk om de juiste potgrootte te kiezen. Zorg dat de planten, of beter gezegd de wortelkluit, voldoende ruimte heeft om te groeien. Maar natuurlijk let je ook op de potkleur. Die moet zowel bij het interieur als bij de planten passen.”

Tips voor Langdurige Bloei

Eindeloos genieten van anthuriums is heel eenvoudig. Geef de planten een plekje met voldoende daglicht (maar vermijd volle zon). Vervolgens geef je eens per week een scheut water. Een handig trucje (dat geldt voor elke kamerplant) is om je vinger in de potgrond te steken. Alleen als het droog aanvoelt, is het tijd om water te geven.

Sommige anthuriumplanten kunnen het hele jaar non-stop bloeien, maar meestal is er een cyclus. Eerst 3 maanden bloei, dan volgt een pauze en daarna verschijnen er weer nieuwe knoppen. Heb je langer dan 3 maanden geen bloemen gezien? Je kunt dan de anthurium een handje helpen. Geef 6-8 weken geen voeding en weinig water. Daarna geef je weer ‘gewoon’ water en voeding. Dit zorgt er eigenlijk altijd voor dat de anthurium weer gaat bloeien.

Foto: Mevrouw Styling

Wil je meer zien van het kleurrijke interieur van Mevrouw Styling? Volg Gerdien dan op Instagram via @mevrouwstyling of kijk op Mevrouwstyling.nl. Ben en woon je in de buurt van Drachten? Breng dan ook eens een bezoekje aan haar winkel. Adres: Noorderbuurt 42 in Drachten.