Het liefst hebben we planten door het hele huis staan. In de woonkamer natuurlijk, maar ook in de hal, slaapkamer en badkamer. En in de keuken kan het ook heel goed! Je moet alleen wel even rekening houden met de hoeveelheid licht en de luchtvochtigheid. Om je op weg te helpen, hebben we wat inspiratie op Instagram verzameld. Zo zie je meteen hoe sfeervol het staat en krijg je hopelijk een idee hoe jij je planten in de keuken kunt verwerken.

Lees ook: Zo creëer je een Urban Jungle in de badkamer

Planten in de keuken

Deze keuken vol met planten is toch wel de droom van iedere plantenliefhebber. Door de planten voor een witte achtergrond te zetten en dit met houten accessoires te combineren, vallen ze extra op:

Heb je een kleine keuken? Zet dan een anthurium op water neer. Door de transparante pot en de wortels waar je bijna doorheen kunt kijken, behoud je een ruimtelijk gevoel:

Een andere manier om planten in de keuken te verwerken, is door er een aantal bij elkaar in potten op pootjes te zetten. Zo behoud je de ruimte in de keuken zelf, maar zorg je wel voor sfeer:

Vergeet ook niet dat elk plekje benut kan worden. Wat denk je van de vensterbank?

Enne, je hoeft het natuurlijk niet alleen bij planten te houden. Bloemen doen het ook heel goed in de keuken!

Heb je écht geen ruimte voor groen in de keuken? Dan kun je altijd nog bloemen als versiering op tafel gebruiken, door bijvoorbeeld een anthurium snijbloem samen met een servet door een servetring te steken:

Meer inspiratie nodig? Bekijk dan dit Pinterest bord!

Bewaar dit artikel op Pinterest:

Planten in de keuken