Een voorjaarsboeket vol frisse kleuren fleurt je hele huis direct op. En dat boeket kun je natuurlijk kant en klaar bij de bloemist kopen, of zelf maken! Je zult zien, dat is leuker dan je denkt. Zelf bepalen welke bloemen je kiest, in welke kleur, en hoe groot het boeket wordt. Wij helpen je op weg met het recept voor een voorjaarsboeket!

Voorjaarsboeket vol frisse kleuren

Het recept voor een voorjaarsboeket bestaat uit drie stappen: bloemen kopen, ze schoonmaken en bloemschikken!

Lees ook: Anthurium interieurinspiratie: styling in 3 verschillende interieurs

Bloemen kopen

Voor het voorjaarsboeket koop je de mooiste lentebloemen die je kunt vinden. Denk aan een aantal anthurium bloemen in lentekleuren, maar ook aan bloemen en takken die als opvulling dienen. Ook een leuke aanvulling: bloemen die allemaal kleine bloemetjes hebben, zoals gipskruid, kamille of ridderspoor. Hoe meer kleur en variatie, hoe beter! Bedenk ook meteen welke vaas je wilt gebruiken en of de bloemen daarbij passen.

Bloemen schoonmaken

Voordat je begint met het bloemschikken, maak je de bloemen klaar. Verwijder te veel blad, dit gaat namelijk schimmelen als het onder water staat. Daarnaast staat het, zeker in een glazen vaas mooier zonder al te veel blad. Snijd verder een paar cm van de onderkant van de stelen schuin af. Zorg voor een schone vaas: met een beetje schoonmaakazijn zorg je ervoor dat-ie mooi blinkt. Vul ‘m vervolgens ongeveer tot de helft met water, dan blijven de bloemen lang mooi.

Foto: PRCHTG

Bloemschikken

Begin met één of een aantal grote anthurium mooie bloemen als basis, en stel het voorjaarsboeket daaromheen samen. Houd de eerste paar stelen in je hand, en als je tevreden bent met de basis zet je ze in de vaas. Vervolgens steek je de rest van de bloemen erbij. Andere bloemen met een dikke knop of grote bloem kun je wat korter afsnijden en aan de buitenkant van het voorjaarsboeket steken. Zo vallen ze beter op. Dat is het, jouw zelfgemaakte voorjaarsboeket is af!

Lees ook: Must have in je interieur: de plantenhanger