In de afgelopen decennia zijn keukens steeds meer het centrale punt in huis geworden. Waar vroeger de keuken gebruikt werd om te koken en bakken, is het steeds meer een verlengde van de woonkamer. Steeds meer gasten worden uitgenodigd in de keuken in plaats van in de woonkamer: om samen te koken, voor de spelletjesavond of gewoon gezellig samen te zijn.

Anthuriums geven kleur aan de keuken

Om deze reden zijn keukens al vele jaren groot en open in nieuwe woningen. Tegenwoordig nemen sommige architecten zelfs afscheid van traditionele ruimtelijke structuren en plaatsen de keuken als centraal element in de woning. Meubels uit de woonkamer en keuken worden op elkaar afgestemd en gecombineerd tot een smaakvol totaalbeeld.

Contrasterende kleuren of ton-sur-ton

Mooie keukenaccessoires en planten geven extra sfeer aan de keuken. Ze verlevendigen de ruimte en geven extra kleur. Anthuriums zijn ideaal voor de huidige keukentrends. Met hun glanzende donkergroene bladeren en de opvallend gekleurde schutbladen, staan ​​ze voor eenvoudige elegantie. Het meest bekend zijn de rassen met de felrode schutbladen. In de tussentijd zijn de schoonheden ook verkrijgbaar in wit, roze, violet, geelgroen, bruin of met interessante kleurovergangen. Anthuriums houden van licht, maar hebben geen direct zonlicht nodig. Ze hoeven dus niet per se op de vensterbank te staan, maar kunnen overal in de kamer worden geplaatst, bijvoorbeeld op de eettafel, een dressoir of naast de gootsteen.

Anthurium komt goed tot zijn recht in de mooiste vazen. Of deze nu van keramiek, glas, metaal of hout zijn, het kann allemaal. Het belangrijkste is dat de kleur overeenkomt met de toon van het verhoogde blad of dat het juist een mooi contrast heeft. Als je het keukenthema in de plantenpotten wilt laten terugkomen, kun je eventueel ook borden, bakvormen of kleurrijke kopjes in retrostijl gebruiken. Het is helemaal mooi als je meerdere planten in dezelfde kleur combineert, maar zelfs een verzameling verschillende kleuren heeft zijn charme.

Meer inspiratie? Lees ook: Planten in de keuken: 5 inspirerende voorbeelden