In de zomer is het niet zo moeilijk om voor je planten te zorgen. Je zet ze op een plek waar ze voldoende licht krijgen, maar niet in direct zonlicht staan, en geeft ze zo’n twee keer per week water. Maar in de winter is dat toch iets lastiger. De zon schijnt minder lang, het kan tochten, en de verwarming staat vaak aan. Allemaal dingen waar je plant last van kan hebben. Daarom verzamelden wij daar drie tips voor: zo laat je je planten de winter overleven.

Stabiele omgeving

Probeer de omgeving waar je planten in staan zo stabiel mogelijk te houden. Let op dat ze niet op de tocht staan door ze weg te halen bij ramen en deuren, en voorkom temperatuurschommelingen zoveel mogelijk door ze niet te dichtbij de verwarming te zetten. Anthurium planten voelen zich het prettigst bij een temperatuur tussen de 20°C en de 22°C. Ze hebben het liefste een hoge luchtvochtigheid, dus de badkamer is ook een prima plek.

Voldoende licht

Zonlicht blijft belangrijk voor planten, ook in de winter. Zeker Anthuriums staan het liefst zo licht mogelijk. Als ze op een te donkere plek staat, zullen ze minder bloemen geven. Als er in de winter weinig daglicht je woning binnenkomt, kun je je plant desnoods onder een lamp plaatsen.

Foto: Mooiwatplantendoen.nl

Water geven

Tijdens de wintermaanden hebben planten minder water nodig dan in de zomermaanden. Voor een anthurium is een keer per week voldoende in de winter. Wil je je plant plant extra verwennen? Besproei haar dan af en toe met een plantenspuit, zodat ze zich weer even in de tropen waant.

Foto: Anthura

Lees ook: Hoe verzorg ik mijn anthurium?